Sokakları tarih kokan şehir "Ankara"

Sokakları tarih kokan şehir "Ankara"

Türkiye'nin başkenti olan Ankara, Türkiye'nin 2. büyük şehridir. Siyasi olsun politika açısından olsun oldukça önemli olan Ankara

Türkiye'nin başkenti olan Ankara, Türkiye'nin 2. büyük şehridir. Siyasi olsun politika açısından olsun oldukça önemli olan Ankara, mucize kent olarak bilinen Petersburg kentine benzetilir. Türkiye'de en fazla üniversite Ankara'da. Eğitim oranı oldukça yüksek olan bu şehirde, insanları oldukça sıcak kanlı ve hoşgörülüdür. Bu davranışlarıyla Ankara insanı sıcak kanlı olarak halk arasında bilinir.

Ankara şehrinin yaklaşık 10 bin yıllık tarihi vardır. Her sokağında tarih kokan, bu şehir sokaklarında insana tarihi öğretir. Anıtkabir'e gittiğinizde bulundugu mekanla Atatürk'ün bu devlet için yaptıkları gözlerinizin önüne gelirken, Hacı Bayram Camii sokaklarında tasavvuf, gül kokulu sokaklar karşılar. Her sokağı tarih kokan bu şehide gezilecek mekanlara göz gezdirelim.

Ankara'da gezilecek yerler

Ankara'ya geldiğinizde görmeniz gereken pek çok yer bulunuyor. Hüzün, tasavvuf, huzur, mutluluk barındıran bu şehir sizlere pek çok gezme imkanı sağlıyor. Misal tarih sever biri iseniz; Anıtkabir, Atakule, Kurtuluş savaşı müzesi, Ankara kalesini gezmenizi öneririz. Eğlenmek istiyorsanız; ulus gençlik parkı, Elmadağ kayak merkezi, Aqua Vega Akvaryum gibi yerleri gezebilirsiniz.

Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin olduğu yerde, girişte insanları tarihe götürür. Ankara'da gezilecek yerlerin başında gelir. Muazzam yapısıyla Atatürk'ün naaşına yakışır. Türk halki için oldukça önemli olan Anıtkabir 10 Kasım, bayramlar gibi günlerde çok yoğun olur.

Atakule

Atakule, Ankara denilince akla gelen ilk yerler arasında yer alıyor. Oldukça ilginç bir mimari olan Atakule, alt kısımında alışveriş merkezi, üst kısımlarında restaurant bulunduruyor. Nefis Ankara manzarasında çay içmek isterseniz kesinlikle gelmelisiniz.

Ulus gençlik parkı

Uzun yıllardır Ankara'nın devasa lunaparkı olarak bilinen gençlik parkı, bünyesinde kafe, restaurant, lokanta, havuz gibi bir çok hizmet sunuyor.

Kocatepe Camii

Başkentin simgesi olarak bilinen Kocatepe camii, Ankara'nın pek çok yerinden ihtişamıyla dikkatleri çekiyor.

Kızılay Meydanı

Başkentin en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Oldukça büyük olan Kızılay meydanında pek çok mağaza, cafe, restaurant gibi yerler bulunuyor.

Elmadağ kayak merkezi

Ankara'nın merkezinden 35 dakikalık uzakta bulunan Elmadağ kayak merkezi, son yıllarda popüler kış turizmi sunan yerler arasında yer aldı. 1.850 metre uzunluğu olan Elmadağ uygun fiyatıyla Ankara'ya gelenlerin göz bebeği oldu.

Deniz Dünyası

4 bin balık bulunan bu akvaryum, ailelerin pazar günleri ziyaret ettiği mekânlardandır.

Gölbaşı

Ankara'da en çok ziyaret edilen piknik mekanlarından birisi olan gölbaşı, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla ilgi çekmeyi başardı.

Harikalar Diyarı parkı

Dünyada en büyük parklardan biri olan harikalar diyarı, olağanüstü güzellikleri bulunuyor. Tiyatro, park, cafe gibi mekanlarla hizmet veren bu park senelerdir çocukların ilgisini çekiyor.

Ankara oyuncak müzesi

1990 yılından beri Ankara üniversitesi tarafından kuruldu. Bu müzede pek çok oyuncak gösteriliyor.

Gençlik parkı

Gençlik parkı, en çok ziyaret edilen parkları arasında yer alıyor. Gençlik parkı'nda lunapark, cafe, restaurant gibi pek çok yer vardır.

Akköprü

Akköprü, 1222 yılında Selçuklu devlet başkanı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yapılmıştır. Duruşuyla tarihi anımsatan Akköprü, ziyaretçilerin gelmesi gereken bir yerdir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.