Sultangazi`de anneler bilinçli

Sultangazi`de anneler bilinçli

Sultangazi Belediyesi’nin “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” programını tamamlayan anne adaylara sertifikaları verildi

 Sultangazi Belediyesi Kadınca Yaşam Merkezi tarafından hamilelik sürecinde anne adaylarına destek olmak amacıyla düzenlenen “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” seminerlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Kursiyerlerin eşleri ile birlikte katıldığı sertifika töreni Salon Venedik’te düzenlendi. Programa, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

 

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kadınlarımızın toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğunu söyledi. Aile kurumumun temel taşı olan kadınların eğitiminin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Altunay, “Kadınlarımız sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasının dayanağı olmuşlardır. Sultangazi Belediyesi olarak sağlıklı bir neslin sağlıklı annelerden geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle, geleceğimizi ellerinde yoğuran, topluma sağlıklı bireyler yetiştiren kadınlarımızın eğitimlerine öncelik veriyoruz” dedi.

 

Başkan Altunay, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekmerek, “Sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alan Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil projemizle de kadınlarımızın hamilelik döneminden çocuk bakımına kadar konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından eğitim almalarını amaçladık. Annelerimizin en değerli varlıkları olan çocuklarını sağlıklı bir hamilelik sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde dünyaya getirip sağlıklı bir şekilde yetiştirmelerini sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

 

Program sonunda Başkan Altunay, protokol üyeleriyle birlikte katılımcılara sertifikalarını vererek; aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini diledi.

 

“Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” seminerleriyle şimdiye kadar 900 kişiye eğitim verildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.