Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkan yardımcısı.

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkan yardımcısı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Belediye Başkan Yardımcılığına , Belediye Meclis Üyesi Şeyma Döğücü atandı… başörtülü olan Şeyma Döğücü'yü Türkiyede bir ilkin adı oldu.

Atama ile ilgili soruları cevaplandıran Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem;  “Kadınların mevcut durumunu en çarpıcı şekilde yansıtan siyaset alanındaki konumları. Bu oran Türkiye Büyük Millet Meclisinde % 4.4, yerel yönetimlerin temsil organlarında ise % 5. Gerçekten de toplumun yarısını oluşturan kadın nüfusunun ulusal ve yerel temsil kurumlarında yüzde beşlerde temsil edilmesi çok düşük bir oran. Kadınlar siyasette de, sivil toplum kuruluşlarında da, hayatın her alanında da olmalıdır. 2009 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilen Sayın Şeyma Döğücü aynı zamanda Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşlarında da görev yapmış biri. Belediyemizin çalışmalarında bizlere büyük desteği olacağına inancımız sonsuz” açıklamasında bulundu.


Şeyma Döğücü KİMDİR?


1965 Çorum doğumlu. Avukat. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi.Sancaktepe Kadın Kolları Başkanlığı, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği , İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan DÖĞÜCÜ, halen İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesidir. 2009 Seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen DÖĞÜCÜ ,  Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Mazlum-Der, Önder gibi sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. İngilizce, Arapça biliyor. Evli, üç çocuk annesi.

Kaynak: Anadolu 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum