BATMANLILAR İŞSİZLİKTEN DERTLİ, ESNAF SİTEM EDİYOR: "CUMBURBAŞKANI BİZİ BİTİRDİ... GÜNDE 30 LİRAYA ÇALIŞIYORUM"

BATMANLILAR İŞSİZLİKTEN DERTLİ, ESNAF SİTEM EDİYOR: "CUMBURBAŞKANI BİZİ BİTİRDİ... GÜNDE 30 LİRAYA ÇALIŞIYORUM"

Batman’da amelelik yaparak geçinmeye çalışan vatandaş, CHP heyetine, “Günde 30 liraya çalışıyorum, iş yok, iki engelli çocuğum var. Evim var, ama inşaat halinde, maddi durumum yok yapamadım”...

Batman’da amelelik yaparak geçinmeye çalışan vatandaş, CHP heyetine, “Günde 30 liraya çalışıyorum, iş yok, iki engelli çocuğum var. Evim var, ama inşaat halinde, maddi durumum yok yapamadım” diyerek sıkıntılarını anlattı. Bir kahvehaneci, “Cumhurbaşkanı bizi bitirdi. 1 yıldır kapalıyız. 10 gündür açığız 362 lira elektrik faturası geldi. Dükkan boş” diye sitem etti.

CHP Esnaf Masası Heyeti, bölge ziyaretinin son gününde Batman’da. Şehirde Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Petrol-iş Sendikasında bir dizi temasta bulunan heyet sonrasında esnafın sorunlarını dinlemek için sokağa indi. Çay ocağında heyete sorunlarını anlatan vatandaşlardan biri, “Amelelik yapıyorum. İş yok, akşama kadar bekliyoruz. Bir gün çalışsam 15-20 gün boşum” dedi. 7 kişilik bir aile olduklarını ve 2 çocuğunun engelli olduğunu söyleyen vatandaş, “Günde 30-40 liraya amelelik yapıyorum.  Engelli maaşından başka yok. İş olsa çalışırım yok. Maddi durum yok ev inşaat yapamadım” sözleriyle dert yandı.

“CUMHURBAŞKANI BİZİ BİTİRDİ”

Bir yılı aşkın süre kapalı kalan kahvehaneci, “Cumhurbaşkanı bizi bitirdi. Bir aydır açık, müşteri bulamıyoruz. Kahvede kendi kendimize oturuyoruz. Oradan buradan borç alarak geçiniyoruz. Çocuklarımıza ayırdığımız çeyiz paralarını yedik bu dönemde” diye sitem etti. Vergilerden ve elektrik faturalarının yüksekliğinden de şikayet eden kahvehaneci, “Destek almadık. 1 sene kapalı olmamıza rağmen bize vergi çıkardılar. 10 gündür açığız 365 lira elektrik faturası geldi” dedi.

“YÜZDE 95’LE KAZANDIĞIM SEÇİME KAYYUM ATANDI”

Bir vatandaş, arkadaşının AKP’ye oy vermediği için işten çıkarıldığını savunurken, bir başka vatandaş da Çarşı Mahallesi’nde muhtar seçildiğini, ancak yerine kayyum atıldığını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.