ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, SONSUZLUĞA UĞURLANIŞININ 81. YILINDA KARTAL’DA ÖZLEMLE ANILDI

ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, SONSUZLUĞA UĞURLANIŞININ 81. YILINDA KARTAL’DA ÖZLEMLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 81. yılında Kartal’da törenle anıldı..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 81. yılında Kartal’da törenle anıldı. 

Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ramiz Akın, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, siyasi partilerin ilçe başkanları Kartal Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, demokratik kitle örgütleri, ilçe okullarının yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler ile Kartallı vatandaşlar katıldı. 

Çelenk sunma töreninin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalınarak saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel törenin ardından Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma programına katıldı. Programda Kartal Belediye Başkanı Yüksel’in yanı sıra Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe protokolü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci yer aldı. Meydanda ayrıca Atatürk fotoğraflarından oluşan bir de sergi açıldı. 

Anma programında Atatürk’ün hayatını anlatan slayt, zeybek oyunu yer alırken koro, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan repertuvarı seslendirdi. Törende ayrıca vals gösterisi de yapılırken öğrencilerin resim sergisi gezildi. 

10 Kasım programları kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi’nin organize ettiği “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” ile “Atatürk’ün Yanı Başında” söyleşisi de vatandaşlarla buluştu. 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 10 Kasım dolayısıyla gerçekleştirdiği anma programları çerçevesinde son olarak Atatürk’ün anısına yazılmış şiirler ve O’nun sevdiği şarkılar etkinliği gerçekleştirildi. 

Atatürk’ün sanata bakışının anlatımı, sevdiği türküler ve şarkılar ile onun için yazılmış şiirlerden oluşan sanat dolu etkinlik, izleyenleri etkisi altına aldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte önce sahneye Kıvanç Baran Arslan çıktı. Arslan, Atatürk’ün sanata yaklaşımını ve kendisinin bu konudaki anılarını aktardı. Arslan’ın ardından sanatçı Eda Doğanay ve İbrahim Dizlek sahne aldı. Doğanay, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türkülerden oluşan repertuvarı orkestra ile seslendirirken İbrahim Dizlek de hem Atatürk için yazılmış şiirleri hem de Atatürk’ün çok sevdiği şairlerin eserlerini okudu. 



Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.