Vali Mutlu’dan Yaşam Sevinci Merkezi’ne ziyaret

Vali Mutlu’dan Yaşam Sevinci Merkezi’ne ziyaret

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, günde 800 kişinin karnını doyuran Küçükçekmece Yaşam Sevinci Merkezi’ni ziyaret etti.

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve ilçe sınırları içerisinde ağır ekonomik koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan yaşlı, özürlü ve ihtiyaç sahibi kimselere; gıda, giyim ve ev eşyası gibi sosyal yardımlar yapan Küçükçekmece Yaşam Sevinci Merkezi’ni ziyaret etti. 


Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapmak amacıyla ilçede bulunan Vali Mutlu, ziyaret ettiği merkezin düzeni ve işleyişi hakkında bilgiler aldı ve Aile Danışma Merkezi çalışmalarına önem veren Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile ekibini tebrik etti. 


Gezi sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir eşlik etti.


İhtiyaç sahiplerinin ‘Yaşam Sevinci’ne katkıda bulunuyor


2004 yılından bu yana belediyeye bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Küçükçekmece Yaşam Sevinci Merkezi, ilçe sınırları içerisinde ağır ekonomik koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan yaşlı, özürlü ve ihtiyaç sahibi kimselere; gıda, giyim ve ev eşyası gibi sosyal yardımlar yapıyor.


Küçükçekmece Yaşam Sevinci Merkezi, konularında uzman kimselerin düzenlediği çeşitli toplantı ve seminerler aracılığı ile risk altındaki sosyal yardımlarla desteklediği bu kimseleri bilinçlendirmeyi, yaşamda karşılaşabilecekleri meselelere karşı donanımlı hale getiriyor.


Yılın 365 günü aralıksız sürdürdüğü çalışmalarıyla ilçedeki yoksul, yaşlı ve özürlü yüzlerce sakinine günlük 2 öğün sıcak yemek ve haftanın 2 günü giyim yardımı ulaştırıyor. Belediye Aşevi’nde günlük 800 kişiye yemek çıkartılıyor. Bunun dışında 1200 kişiye kuru gıda yardımı yapılıyor. Belediye Başkanlığı’nın öz imkânları ile faaliyetlerini yürüten aşevi, çalışmalarında hayırseverlerin katkısını da yanına alıyor. Merkezden kimler faydalanabilir


Küçükçekmece Belediyesi Yaşam Sevinci Merkezi’nin sunduğu bu hizmetten yararlanmak isteyen kimseler, bağlı oldukları mahalle muhtarlıklarından alabilecekleri fakirlik belgesi ve form-5 belgesi ile merkeze başvurarak hizmetlerinden faydalanabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.