Vali Şahin'den Gülhane Parkına Ziyaret

Vali Şahin'den Gülhane Parkına Ziyaret

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ne ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi'ne ziyarette bulunan Vali Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, Kütüphane Müdürü Melek Balaban ve Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Süheyla Acar’dan kütüphane hakkında bilgi aldı.

2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açılan, Ahmet Hamdi Tanpınar başta olmak üzere tanınmış birçok İstanbullu edebiyatçının edebi eserlerinin sergilendiği Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi'ni gezen ve eserlerin tarihi hakkında bilgi alan Vali Şahin, daha sonra İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne geçti.

Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ile birlikte İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ne geçen Vali Şahin, Müze Müdürü Süheyla Murat ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Tuncer ve üyeler tarafından karşılandı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ile 16. yüzyıl arasında yaşamış Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletlerinin sergilendiği müzeyi gezen Vali Şahin, eserler hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Sırasıyla, astronomi, savaş, saat teknolojileri, maden, savaş teknolojileri, matematik ve geometri, tıp, kimya ve optik, fizik ve coğrafya bölümlerini dolaşan Vali Şahin, daha sonra ziyaretçi defterini imzaladı.

Ziyaretçi defterine yazdığı cümlelerle, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni kısa bir süre gezme fırsatı bulmasına rağmen hayran kaldığını ifade eden Vali Şahin, "Bu eserlerimizi vücuda getiren ve insanlığa armağan eden ecdadımız ve âlimlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.

Vali Şahin, son olarak İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi yetkilileri ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından müze ziyaretlerini sonlandırdı.



Haberin Nabzı Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.