ZABITADAN ZİNCİR MARKET VE FIRINLARA DENETİM

ZABITADAN ZİNCİR MARKET VE FIRINLARA DENETİM

Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ürünlerin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçede bulunan market

Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ürünlerin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçede bulunan market ve fırınlara; fiyat ve gramaj denetimi yaptı.

Son günlerde gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışından dolayı denetimlerini sıklaştıran Küçükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, market ve fırınlarda; fiyat tarifesi, gramaj ve ürünlerin son kullanma tarihlerini hakkında incelemelerde bulundu.

Özellikle gıda ürünleri incelendi 

Ekipler, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı. 

Denetimler, fırınlarda devam etti 

İnceleme sırasında bazı marketlerde tarihi geçmiş ürünler tespit edilirken, Küçükçekmece İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri markete gelerek tutanak tuttu. 

Marketlerin yanı sıra fırınlarda da kontrol yapan zabıta ekipleri, imalathanede sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, hijyen ve ekmek gramajı ile fiyat karşılaştırması konularında denetimlerini sürdürürken, gramaj ve fiyatlarda herhangi bir sorun tespit edilemedi.

Zabıta ekipleri ilçede denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

yb0rl3n4ytfzIaihzpg6eujs.jpg

tivrkmzvdbcwglhtbmyaysjn.jpg

jn3po6twsek4y2i8tgdnlxaq.jpg

ejqywunu8sps1bo9kxmIbahe.jpg

yrbgiqp5npvh9nIfwrjat1gk.jpg

bzx9owx6afkn8cy4qrj1vmtm.jpg

joc9hywaeka0dfx4pvIsywet.jpg

pI2hqu3bknd6vzwc8oym7sad.jpg

Icliyoad9zrfbd2fbun0xw1a.jpg

yqrazcpbnj4iyrxhmkfsukIo.jpg

qhyayiks5s7dtfjcIcgxuu2v.jpg

1goyfsunjxwhikgppzvk5mjm.jpg

grqemohucxtoj53ivuelkaxg.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.