TÜİK ARTIK İŞSİZLİKTE DAHA GÜNCEL VERİLERİ AÇIKLAYACAK

TÜİK ARTIK İŞSİZLİKTE DAHA GÜNCEL VERİLERİ AÇIKLAYACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay açıkladığı işsizlik verilerinde üç ay öncesinin bilgilerini paylaşıyordu. Şubat ayında Kasım ayı işsizlik verilerini paylaşan kurum, işgücü...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay açıkladığı işsizlik verilerinde üç ay öncesinin bilgilerini paylaşıyordu. Şubat ayında Kasım ayı işsizlik verilerini paylaşan kurum, işgücü istatistiklerinde bugün "Kasım-Aralık-Ocak" aylarını kapsayan "Aralık 2020 dönemi" yerine, "2021 Ocak ayı" verilerinin yayımlanacağını açıkladı. Değişikliğin AB’ye uyum açısından yapıldığı belirtildi.

TÜİK’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada “Türkiye İstatistik Kurumu’nun; işgücünün arz yönüne ilişkin temel veri kaynağı olan ve düzenli olarak uygulamakta olduğu Hanehalkıİşgücü Araştırması (HİA) ile nüfusun işgücü durumuna, istihdamda olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgi derlediği” belirtildi.

TÜİK açıklamasında değişikliğin AB’ye uyum açısından yapıldığışöyle anlatıldı:

“TÜİK; 22/02/2021 tarihli 06 numaralı kamuoyu duyurusunda, referans ayı 2021 Ocak ayı olan haber bülteni ile birlikte Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile eş zamanlı olarak, ilgili AB tüzüğünde yer alan standartlara uygun biçimde 19. UluslararasıÇalışma İstatistikçileri Konferansı (ICLS) kararları ile belirlenen tanımları HİA’da kullanmaya başlayacağını ve üçer aylık hareketli ortalamalar ile aylık yayımlanan işgücü istatistikleri yerine bağımsız aylık tahminlere ilişkin sonuçları yayımlayacağını açıklamıştır. Aynı duyuruda haber bülteninin yayım tarihi 12 Nisan 2021 olarak belirtilmiştir. Yürütülen revizyon çalışmasıöngörülen tarihten önce tamamlanmış olup erteleme ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Bu sebeple, 10 Mart 2021 tarihinde “Kasım- Aralık-Ocak” aylarını kapsayan “Aralık 2020 dönemi” yerine, “2021 Ocak ayı” verileri yayımlanacaktır. Revizyona ilişkin metodoloji dokümanı Haber Bülteni ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.