Yayla Mahallesi'ne Yeni Okul Binası

Yayla Mahallesi'ne Yeni Okul Binası

Riskli bina olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan Yayla Mahallesi’nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel İlk ve Ortaokulu'nun ..

Riskli bina olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan Yayla Mahallesi’nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel İlk ve Ortaokulu'nun ek binasının yapımını, Sultangazi Belediyesi üstlendi. Deprem yönetmeliğine uygun, çelik konstrüksiyonlu yapılan bina 1960 metrekare alan üzerine, 19 derslikten oluşuyor. Tüm eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapımı devam eden okul ek binası, yakın bir zamanda eğitime kapılarını açıyor. 

Eğitime her fırsatta önem verdiğini gösteren Sultangazi Belediyesi, öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim görebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde tüm okulların çevre ve bahçe düzenleme çalışmalarını yapan Sultangazi Belediyesi, okullara açık hava spor alanları ile geleneksel oyun çizgi alanları oluşturdu. Öte yandan Sultangazi Belediyesi, ilçeye yeni okul binaları kazandırmaya devam ediyor.  

İlçe Kaymakamlığın talebi üzerine riskli bina olduğu gerekçesiyle Yayla Mahallesi’nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel İlk ve Ortaokulu'nun ek binası yıkıldı. Ek binanın yıkımının ardından harekete geçen Sultangazi Belediyesi, okul yapımını üstlendi.  
Sultangazi Belediyesi; deprem yönetmeliğine uygun, çelik konstrüksiyonlu binanın yapımında sona geldi.  Hamit Süreyya Eremsel İlk ve Ortaokulu'nun ek binası 1.960 metrekare alan üzerinde, 19 derslikten oluşuyor. Tüm eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapımı devam eden okul ek binası, yakın bir zamanda eğitime kapılarını açacak. Sultangazi Belediyesi, Hamit Süreyya Eremsel Ortaokulu'nun da tüm ıslak zeminleri, elektrik tesisatları,  dersliklerin onarım ve okulun dış-iç boyama işlemlerini de yaparak yeni eğitim dönemine okulu hazır hali getirdi. 
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Hamit Süreyya Eremsel İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 


Kaynak: Sultangazi Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.