YAZILIM GÜVENLİĞİ VE GÜNÜMÜZDE YENİ İŞ İMKANLARI

YAZILIM GÜVENLİĞİ VE GÜNÜMÜZDE YENİ İŞ İMKANLARI

Hepimizin ağzında sürekli bir yazılım kelimesi. Adeta yazılım aşağı yazılım yukarı haksız değilim öyle değil mi ? Bu kelimeyi duymayan yoktur değil mi ?

Peki bu yazılım denen arkadaş ta güvenlik işleri nasıl oluyor acaba ? Gelin hepsini açıklayalım değerli okurlar.

Şimdi yazılım bildiğiniz gibi günümz de oldukça gözde bir konumda bunun farkındayız hepimiz de.
Şöyle düşünün caddeye yeni bir avm açılmış ve herkes oraya gidiyor. Herkesin aklında orası var. Herkes o Avm’yi konuşuyor. Pekiiii ya kötü niyetli insanlar onarda orayı konuşuyor öyle değil mi ?

Eee müşteri kitlesi çok ve cazip olan bu avm miz tabii ki de art niyetli bir takım kişilerin  de gözdesi bir konumda aynı zamanda. Hmmm peki o halde ne yapmalıyız ?

Yazılım Güvenliği

Tabii ki de buranın güvenliğini sağlamalıyız yoksa bu adar cazibeli olan bir avm mizi kaybederiz. İşler karışlır ve kaos olur öyle değil mi ?

Bu durum aşağı yukarı yazılım için de böyle. Günümüz de yazılımın girmediği kullanılmadı her hangi hiç bir sektör yok. Dolayısı ile gereken tedbir vbe önlemler zmanında alınmaz ve de özellikle de uzaktan yapılan saldırılar control altında tutulup püskürtülmezse istenmeyen sonuçlar ve kasos kaçınılmaz olacaktır.

Düşünsenize bir bankanın güvenliği zayıf ve HACK’lenmiş. Tüm müşterilerin hesaplarından paraları çekilmiş , banka iflas etmiş , tüm müşteriler mağdur. Bu berbat dıurumu hiç bir banka elbettte yaşamak istemez  o yüzden dfe hepsi güvenliği üst düzeyde tutmaktalar.

Günümüzüde teknolojinin ve bilhasss a yazılımın yaygınlaşması ile birlikte bir çok iş kolu tarihin tozlu raflarına kaldırılırken  aynı zaman da bir çok yeni iş kolu da ortaya çıkmıştır. Yazılım ile ilgili olaraktan özellikle de.

Sizde Yazılım üzereinde yoğunlaşabilir, eğer ki bu konudaheveslenir ve elinizden de gelirse. Yazılım güveliği eğitimleri alıpğp , sertifikanızı da cebinize koyarsanız sizden iyi olan yok yani

Bu şekilde evinizden home office bile çalışabilirsiniz. İşe gitmek derdi yok trafik derdi yok düşünsenize ! Güzel olmaz mıydı ?

Ve bu işte uzmanlaşmak kodlama dillerini öğrenmek bilgisayar bilmek bilgisayardan anlamak bilgisayara usta derecede hakim olmak sandırğınız kadar da zor değil inanın.

İnanmak bir işinm yarısıdır. İnanarak başlayaın ve korkamadan çıkın yola. Sizi döndürmek isteyenler olacaktır illa ki ancak siz yılmayın ve başarıya doğru emin adımlar ile yürüyebildiğiniz kadar da yürüyün.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.