Yazılım Nedir ?

Yazılım Nedir ?

Kelime anlamı olarak belirlenmiş bir iş durumunun yapılmasını sağlayan komutlar bütününe yazılım denilmektedir.

Bahsi geçen İşletimciler içerisindeki  komutlar cihaz işlemcileri sayesinde işlevsel duruma gelmektedirler. Aslında bakıldığı zamanda bilgisayar içerisinde bulunan  donanımın işlev görmesini sağlayan programlar ve kodlamalar vardır;  bu tarz kodlamalar ve programlar gerek bilgisayar gerek ise diğer cihazların çalışmasını ve işlevselliğinin artmasını sağlamaktadırlar.

Yazılım aslında günümüzde birçok insanın yanı sıra aslında Global çapta kolaylık sağlamıştır. Geçmişte insanlar birçok işi günler haftalar aylarca sürede yapıyor iken artık birkaç saate ordanda  dakikaya inmiştir.

Yazılım aslında baktığımızda birçok sektör ve işte birçok insana gelir kapısı sağlar iken birçok açıdan ise gerek işyeri gerek ise Devletler arasında haberleşme sağlamaktadır. Bunlarla ilgili olarak günümüzde akıllı telefon, bilgisayar, televizyon, tablet, sanayide kullanılan makine ve ekipmanlar çalışma durumu göstermektedirler.

Bahsi geçen sektör ve konuların yanı sıra aslında insan hayatında çok önemli yer kaplayan otomotiv, , pazarlama, inşaat, uzay sanayisi ve reklamcılık eğitim, bilişim, sağlık, eğlence gibi birçok sektörde de yazılım olmazsa olmazlardandır.

Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Sektörlerden bahsedildiği kadar aslında bakıldığında insan hayatı içerisinde yazılım çeşitleri de bulunmaktadır.

Günlük hayatta kullanılan 2 farklı çeşit yazılım türü vardır. Sistem ve uygulama yazılımı olmak üzere iki sınıfa ayrılmaktadır.

Ticari Yazılımlar

 Bu tarz yazılımların amacı genel olarak çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacındadır. Bu tarz yazılımlar genel olarak web yazılım, web site gibi yazılım yada Seo odaklı işyerlerine site yaptırıbilmekte bunların haricinde daha farklı yazılımlarda olabilmektedir.

Genel Uygulama Yazılımları

Bu tarz uygulamalar daha çok insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile yapılmış olup sonradan geliştirilebilme durumuna sahiptir.

Eğlence Yazılımları

Genel olarak müzik, oyun vb. gibi uygulamaların olduğu yazılım türleridir.

Uygulama Yazılımları Nedir ?

Kullanıcı odaklı olacak şekilde tüketimin farklı bir türü olarak değerlendirilebilmektedir.  İnsanların gerek iş gerek ise sosyal açıdan tüketimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak adına üretilen uygulamalardır. Bunlara örnek olarak giyimden yemeğe yemekten spor aktivilerine ve daha birçok açıdan örnek verilebilmektedir. Bu tarz yazılımlar çoğunlukla insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.