Gökhan Yüksel'den Kılıçdaroğlu'na Destek

Gökhan Yüksel'den Kılıçdaroğlu'na Destek

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan menfur saldırıyı kınamak üzere İstanbul’da yapılan protestoya katıldı.

CHP İl Teşkilatlarının 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlediği saldırıyı kınama protestolarının İstanbul’daki adresi ise Şişhane Meydanı oldu. Şişhane’deki protestoya; Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu Hain Saldırı, Ülkemizin Demokrasisine, Birlik ve Beraberliğine Karşı Yapılmıştır.”

Türkiye’deki bütün illerde aynı anda okunan mesajı İstanbul’da, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duyurdu. Canan Kaftancıoğlu, “Bugün ülkemizin Başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.” dedi.

 

Sağduyu Çağrısı

Canan Kaftancıoğlu, “Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün; kızgın demiri soğutma günüyse, herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. ” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.