Cengiz Alp; “Sosyal belediyecilik yapılmalı”

Cengiz Alp; “Sosyal belediyecilik yapılmalı”

Sarıyer’in önde gelen siyasetçilerinden Dr. Cengiz Alp, 30 Mart yerel seçiminden sonra, belediye olarak topluma nasıl yaklaşılması gerektiği yönündeki düşünce ve görüşlerini İstanbul ses’e açıkladı.

 Sarıyer’in önde gelen siyasetçilerinden Dr. Cengiz Alp, 30 Mart yerel seçiminden sonra, belediye olarak topluma nasıl yaklaşılması gerektiği yönündeki düşünce ve görüşlerini İstanbul ses’e açıkladı.

Coğrafi ve doğal güzellik olarak İstanbul’un en güzel ve değerli yerleşim alanı olan Sarıyer’de nüfusu artıracak faaliyetlerden ve imar düzenlemelerinden kaçınılması gerektiğini söyleyen Dr. Cengiz Alp, “Yaşlıların, engellilerin, çocukların daha rahat ve engelsiz yaşayabildiği, yeşil alanların olabildiğince fazla bulunduğu, sanatsal ve kültürel etkinliklerin mümkün olduğunca fazla düzenlendiği bir Sarıyer yaratılmalı, hiçbir ayrım yapılmadan toplumun tamamı kucaklanmalıdır” dedi.

Belediyelerde seçimlerden sonra yoğun gündem nedeniyle bir seçim yorgunluğu yaşanmasının çok normal ve anlaşılabilir şeylerden olduğunu belirten Dr. Cengiz Alp, seçim sonrasıyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“30 Mart’tan önce ve sonra çok uzun ve yorucu seçim tartışmaları oldu. Tam bitti derken Yalova seçimi yaşandı. Sarıyer ilçe örgütü de dahil olmak üzere partililer oraya gidip destek verdi. Yalova seçimini kazanmamızın bize çok büyük bir moral olduğunu söylemek isterim. Bunu iki yüz farkla alınan bir seçim olarak görmemek gerek. İktidarın bütün gücüyle yüklendiği, onlar için büyük prestij ifade eden bir seçim, tüm zorluklara rağmen başarılı bir şekilde kazanılmıştır. Ben orada emeği geçen, gönüllerini, emeklerini koyan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

“BELEDİYENİN BAŞARILI OLMASI İÇİN DESTEK VERMELİYİZ”

Bundan sonra Sarıyer ve diğer kazanan belediyelerin geçmiş dönemden ders çıkararak, başarılı projelere imza atacaklarını düşündüğünü belirten Dr. Cengiz Alp, aceleci davranılmaması gerektiğini, sağlam sağlıklı ve toplumla kurulan bağlar korunarak, sivil toplum kuruluşlarıyla, partinin kendi içindeki ilişkiler güçlendirilerek, hizmet üretileceğine inandığını söyledi.

İkinci kez seçimi kazanan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kendi ekibini yenileyip, çalışmalarını, tecrübe ve birikimlerini de katarak başarılı bir şekilde devam ettireceğine inandığını ifade eden Dr. Alp açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Sonuç olarak hepimiz kendisine destek olacağız. Eleştirilecek şeyler varsa yine yapıcı bir şekilde söyleyeceğiz, yazacağız, anlatacağız. Bir aile birlikteliği içinde, sevgi ve saygı sınırları içinde, belediyenin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Zaten Sarıyer bundan sonra bir Şişli gibi, Beşiktaş gibi olacak. Ama her şekliyle kadro yetiştiren bir belediye olmalı. Çünkü genel anlamda CHP’de kadro eksikliği çok önemli bir olaydır. Bu kadroları belediyelerin kendi içinden çıkarmaları gerekir.

“DAHA ÇOK YEŞİL ALAN DAHA FAZLA SOSYAL FAALİYET OLMALI”

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra zaten genel seçim çalışmalarına başlayacağız. Bundan sonra Sarıyer de dahil olmak üzere tüm yerel yönetimlerde bölme, ayrıştırma politikalarından uzak, toplumun tümünü kucaklayan bir yaklaşım sergilemeliyiz. O zaman bize yöneltilen olumsuz eleştirilere de karşı koyabiliriz.

Yeni dönemde Sarıyer’de yapılacak önemli şey ise, burası İstanbul’un geneline hakim olan betonlaşmanın dışında kalmalı. Sarıyer ve diğer CHP’li belediyeler buldukları her yere yeşil alan yapmalı. Engellilere, emeklilere hayat hakkı tanımalı. Çocuklar spora yöneltmeli. Yazları çocukların sokaktan çekilmesini sağlayacak tamamen sosyal projeler hayata geçirilmeli. Yani her anlamda sosyal belediyecilik yapılmalı.

Toplum artık, yolun, kaldırımın pek fazla önemli olmadığını kavrayan bir kültüre ulaştı. Bunlar belediyelerin yapması gereken rutin işler olarak görülüyor. Ekolojiye ve çevreye daha çok önem verilen bir dönem yaşanıyor. İnsanlar artık kendilerine yaraşır bir şekilde yaşamak istiyorlar. Bu işin partilisi, partisi yok. Herkes çocuğunu parka götürmek istiyor. Engelliler engelsiz bir yaşam istiyor. Bundan sonra sosyal, kültürel politikalar ve hizmetler üretilmeli. Değişik yerlere sanat değeri olan heykeller yerleştirilmeli, festivaller yapılmalı. Toplumun tüm kültürel ve sanatsal ihtiyacını karşılayacak sosyal belediyeciliğe daha ağırlık verilmeli. Böyle yapılırsa önümüzdeki dönemde toplumdan daha fazla puan alınır diye düşünüyorum.”

 Cengiz Alp kimdir, doktor cengiz alp, Cengiz Alp'in özgeçmişi, Cengiz Alp'in biyografisi, Cengiz Alp'in hayatı, Cengiz Alp'in hastanesi, Cengiz Alp kimdir?, Op.Dr. Cengiz Alp'in özgeçmişi, Dr.Cengiz Alp, Sarıyer Tıp Merkezi, Sarıyer Cengiz Alp, 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.