CHP Lideri Özgür Özel, Çorlu Davasını Takip Etti… “Kararı Seçimden Sonraya Kaçırdılar, 25 Nisan Günü Ben Yine Buradayım”

CHP Lideri Özgür Özel, Çorlu Davasını Takip Etti… “Kararı Seçimden Sonraya Kaçırdılar, 25 Nisan Günü Ben Yine Buradayım”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“KARARI SEÇİMDEN SONRAYA KAÇIRDILAR”

“SANDIKTA HESAP SORULMASINDAN KORKUYORSUN”

“İSTEDİĞİN YERE KADAR KAÇ, ANNELERLE BİRLİKTE SENİ KOVALAYACAĞIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu tren katliamı hakkındaki yargılamayı takip etti. Karar duruşması olmasına rağmen sonucun seçim sonrasına bırakılması ve duruşma tarihi olarak 25 Nisan’ın belirlenmesine tepki gösteren Özel, “Kararı seçimden sonraya kaçırıyorsun. Bu kararı seçimden önce verip de toplumun senin ne yaptığını görüp, sandıkta senden hesap soracağını biliyorsun, ondan korkuyorsun. Yapacağınız rezillik ortaya çıktı, sandıktan sonraya kararı kaçırıyorsun. İstediğin yere kadar kaç, ben bu annelerle birlikte seni kovalamaya devam edeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Tekirdağ Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ndeki Çorlu tren katliamı duruşmasına katıldı. Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından açıklama yapan Özel, faciada yakınlarını kaybeden annelerin ellerini öptü. Özel, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Öncelikle bir kez daha buradaki herkesin, acılı ailelerin evlatlarını, eşlerini, ailelerini kaybetmiş olan herkesin acısını bir kez daha paylaşıyorum. Bu kazada hayatını kaybedenler, sakat kalanlar, bu kazadan sonra ömürleri boyunca bu travmayı atlatamayacak olanlar asıl ayağa kalktılar da buraya kadar geldi diye şaşacağınız analar burada dimdik adalet arıyorlar” dedi.

“BUNDAN SONRA HİÇBİR ANA AĞLAMASIN DİYE…”

“Bu kazada hayatını kaybeden, yakınlarını geri getirebilecekleri ya da 3 yaşında kolu kopan çocuğunun kolunu geri getirebileceği için gelmiyor buraya” diyen Özel, “Bundan sonra yaşanacak benzer bir faciaya engel olayım da ben yandım başka analar yanmasın, başka evlatlar yanmasın, başka gencecik canlar toprağa düşmesin, diye geliyorlar. Buradaki mücadeleyi acılı ailelerin yakarışları olarak duymayın. Bundan sonra hiçbir ana ağlamasın diye burada gelip duruyorlar, yürüyorlar, 19 duruşmadır burayı bırakmıyorlar” ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:


qthyeou6fpakxnmraioblg1v.jpg

whzfd4uht095eepcky6xvzan.jpg

xsyhngzypjwqkzifg4lI8atu.jpg

c1xo24mvgrj7zkykbqfvuIqr.jpg

7fm2xpz8cefbpcdiu09tazko.jpg

hno5csz9kdwu4jbtzp78f31d.jpg

9tuyghopffzkyacqlx8c6pi3.jpg

uItfuc4aq6nmy2jlzp3yanee.jpg

ryjzpkejm8utironfhgq7clv.jpg

vzalb3mmckwukoaqe96e58si.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.