GÜNGÖRMÜŞLER TORUNLARIYLA UZAYI KEŞFETTİ

GÜNGÖRMÜŞLER TORUNLARIYLA UZAYI KEŞFETTİ

Kâğıthane Belediyesi, Türkiye Yüzyıl’ına paralel olarak ülkenin uzay alanındaki çalışmalarını destekliyor. Bu amaçla hizmete açılan Uzay Evi’nde bugüne kadar 32 bin 800 öğrenciye uzay ile ilgili eğitimler verildi.

Konuyla ilgili farkındalığı artırmak adına Kâğıthane Belediyesi’ne bağlı Uzay Evi yeni misafirlerini ağırlayacak. Bu kez öğrenciler Uzay Evi’ni dede ve nineleriyle deneyimleyerek uzayı keşfettiler.

Öğrenciler, dede ve nineleriyle Ay’a iniş kinekt uygulama, VR uygulama, ay küre uygulaması, soru-cevap kiosku, uzayda ağırlık simülasyonu, döner illüzyonlar, refleksmetre cihazı ve kaotik sıvı küresi gibi düzeneklerle uzay hakkında merak ettiklerine cevap buldu. Dedeler ve nineler hem bugüne kadar hep merak ettikleri uzay ile ilgili eğitim almış oldu, hem de torunlarıyla unutulmaz bir gün yaşadı.

Kâğıthane-Çağlayan Mahallesi Rumeysa Sokak’ta bulunan Uzay Evi’ndeki eğitime Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı. Başkan Öztekin; '' Kâğıthane Belediyesi olarak yaşlılarımızın gün içinde çeşitli eğitimler alarak sosyalleşebilecekleri Yaşlıları Gündüz Hizmet Merkezi'ni hizmete açtık. Buradaki yaşlılarımızı torunlarıyla Uzay Evi'nde ağırlamak istedik. Kendileri adına unutulmaz bir gün oldu. Bugüne kadar Uzay Evi'nde 32 bin 800 öğrencimize uzayla ilgili eğitimler verdik. Tüm çocuklarımızı uzayı keşfetmeye Uzay Evi'ne bekliyoruz.'' dedi.

uzobs0sag6lwmIfep7tq1jjr.jpg

v7glth2frdwuizbdnm0of9wa.jpg

p6vurtwoecnjtjibea5macbx.jpg

yIhceu274nqczq3gmdwihymo.jpg

kghresc3u2id85tjmlxy4nv0.jpg

omqwmhzy8nfnxckspvhe2ogb.jpg

m52uwyvet8zf36fjqprhonv4.jpg

0hg5kbceIdoln2fxlth8arms.jpg

t7xuizarchlfgkswquwj3y09.jpg

pvepd5q0wdhaofngw8s2j4vn.jpg

ehrvpamzd213hzeui6ll70qt.jpg

zxslgjfurkb83ejup0eydl65.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.