KAĞITHANE BELEDİYESİ BİN 200 ENGELLİYE YÜZME VE BASKETBOL ÖĞRETTİ

KAĞITHANE BELEDİYESİ BİN 200 ENGELLİYE YÜZME VE BASKETBOL ÖĞRETTİ



Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için sporu gerekli görüyor. Sporu, tüm bireylerin düzenli yapması gerekirken engellilerde spor yapma sıklığı engeli olmayan bireylere göre daha düşük oranda.

Kağıthane Belediyesi, engelli bireylerin de en az engeli olmayan bireyler kadar spor yaparak sağlıklı kalmasını hedefliyor. Bu farkındalıktan hareketle ilçedeki engellilere spor tesislerinde özel dersler veriliyor. Belediye son beş yılda her yaştan bin 200 engelliye yüzme ve basketbol dersleri verdi. Alanında uzman eğitmenler tarafından haftada üç gün verilen dersler sonrası engellilerin hayatlarında gözle görülür değişiklikler yaşandı. Hatta yüzme branşında birçok engelli yüzücü, çeşitli yarışmalarda dereceler elde etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin engellilere yönelik çalışmaları değerlendirdi; '' Engelli vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve rahat bir hayat sürmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi'ni açtık. Burada kültür-sanat ve beceri eğitimleri veriyoruz. Yanı sıra engellilerimizi spora da yönlendiriyoruz. Tesislerimizde onlara özel dersler veriyoruz. Spor; kalp ve akciğer sağlığını iyileştirmesi, sağlıklı kiloda kalmaları, motor becerileri ve koordinasyonu geliştirmesi, kasları güçlendirmesi, ağrıyı azaltması ve mental sağlığı koruması açısından engellilerimize çok büyük faydalar getiriyor.'' dedi.

2kxaIfclqxmwnborzch6ps9b.jpg

slx4cezk83iwqcuaIedbr5a7.jpg

9j1tenleluh2cdz075wfcpsa.jpg

ocg09n5qp4uo3zs2iahsrmkI.jpg

jyI9ulg7wmrr4luqxshqdkwt.jpg

ijaI2lfjbqnfzs7zpu01thm5.jpg

gort8s3bjqklcxdwa4we0znp.jpg

apukfxxmcndaorsguv0r3dtq.jpg

ggu84rb3hkxltqtboaswu1vx.jpg

jkaw7lzyh18heryctf32q4bu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.