KAĞITHANE BELEDİYESİ ÇALIŞAN ANNELERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

KAĞITHANE BELEDİYESİ ÇALIŞAN ANNELERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR



Kağıthane Belediyesi çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Yeşilce Mahallesi'ne açılan Çocuk Yuvası'na anneler çocuklarını güvenle emanet edebilecek.

Yeşilce Çocuk Yuvası toplamda 250 m² alanda iki katlı olacak şekilde tasarlandı ve 120 öğrenci kapasitesiyle ferah bir ortam sunuyor. Yuvanın kapalı ve açık oyun alanları, eğitim sınıfları ve yemekhanesi bulunuyor. Çocuklar burada haftaiçi alanında uzman öğretmenler gözetiminde eğlenerek öğrenecek hem de sosyalleşecek. Yuva düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Yeşilce Çocuk Yuvası'nın açılış töreninde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Çocuklarımıza burada Milli Eğitim müfredatına uygun okul öncesi eğitimler verilecek. Seçim öncesi sözünü verdiğimiz Çocuk Yuvası projesinin ilkini Yeşilce'de açmak nasip oldu. İkincisini de çok yakın bi zaman sonra Hamidiye'de açacağız. Aynı şekilde orada da çalışan annelerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, çocuklarımıza okul öncesi eğitimler verecek ve aynı zamanda yeni arkadaşlar edinmelerini sağlayacağız.'' dedi.

Başkan Öztekin görev süresi boyunca çocuk ve gençler özelindeki çalışmalarını da değerlendirdi:

'' Çocuk ve gençlerimize özel olarak tasarladığımız; beş yeni millet kıraathanesini, Çocuk Kütüphanesini, Uygulamalı Eğitim Platosu’nu, Uzay Evi’ni, Sosyal Medya Stüdyosu’nu, İstihdam Hizmet Noktası’nı, Sporcuhane, Gençhane, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi ve Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’ni hizmete açtık. Gençlerimiz için kişisel gelişim, üniversite hazırlık, yabancı dil kursları düzenliyoruz. Yaşam beceri atölyelerimizde çocuk ve gençlerimize robotik kodlamadan Kuran-ı Kerim öğrenmeye; mutfakta yemek yapımından resim, müzik ve dramaya; birçok alanda eğitimler veriyoruz. Spor okullarımızda çocuk ve gençlerimize 22 farklı branşta sportif eğitimler veriyoruz. İlkokuldan liseye ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta, kırtasiye, kıyafet yardımında bulunduk. Yanı sıra üniversite öğrencilerimize nakdi destek sağladık. Her yıl yükseköğretim kurumları sınav ücretlerini karşılıyoruz. İlçemizdeki tüm okulların bakım ve onarımını yaptık. Okulların zemin ve çatı onarımları, ortak kullanım alanlarının tadilatı; elektrik, su ve doğalgaz sistemlerinin bakımını üstlendik. Bu hizmetlerimizden öğrenciler kadar anne ve babaları da yararlanmış oldu. Hem maddi hem manevi artılarını en çok onlar hissettiler. Ailelere çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri ortamlar sunmuş olduk.''

Çocuk yuvasının açılış törenine Kaymakam Niyazi Erten, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

dy3m62lzxzn0vphIscr5ibbr.jpg

nutwwy0bkcxvml2zktfspjch.jpg

moh4clgcmdkn0wt5Ilbzdevf.jpg

mnjr3gud6sezybyotk8wI9ni.jpg

53msneuko6wcqqfbpovk80hg.jpg

lmqca9vsurkwyk0vfp2fosm5.jpg

figc6vkjpsvezu0o4omkwrrg.jpg

zua7o2r61njfsravkjyuxl3y.jpg

oeboln8faxhtj0y1dmvhr47z.jpg

tfwb1snIpmqerjbcxx4tgucs.jpg

yhk3szvbromlg1Ittyeku9ln.jpg

90dshv6gwsumnepuo5xczqf3.jpg

2g54ty1h6iknpvkxqbfu8cbm.jpg

1qyvmdpm73relxj6rhzqwgou.jpg

krp9unolIycqle03avfrak7j.jpg

mda7sj0itx1owhzh6rp8fxca.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.