19 Mayıs Bayramı Sarıyer’de buruk kutlandı

19 Mayıs Bayramı Sarıyer’de buruk kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de buruk kutlandı.

Soma’da meydana gelen maden kazasında 301 işçinin yaşamını kaybetmesi nedeniyle 3 günlük yastan sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram'nda da yalnızca Atatürk anıtına çelenk koyulup, Atatürk anıtı önünde resmi bir tören düzenlendi.


Törende İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Belediye Başkanvekili Mustafa Tok, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, DSP İlçe Başkanı Reyhani Orhan, Ilçe Milli  Egitim Müdürlüğü ile STK’lardan ADD, ÇYDD, Sarıyerliler Derneği, THK çelenk bıraktı.


Saat 10:00’da başlayan tören bu kez resmi ve sivil diye ikiye ayrılmadı ve devlet kuruluşları ile sivil kuruluşlar ortak törenle bayramı kutladı. Törene İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Işık, AK Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri ve üyeleri, siyasi partilerin kadın ve gençlik kolları, muhtarlar, dernek başkanları ile çok sayıda sivil vatandaş katıldı.



İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşundan sonra kurum ve kuruluşlar sırayla anıta çelenklerini bıraktı. Törene katılanlar birbirlerinin bayramını kutladıktan sonra, gruplar halinde Sarıyer Spor Kulübü lokaline gittiler. Tören sırasında yaşanmayan ayrışma burada kedini gösterdi ve AK Parti’liler lokalin bahçesinde, CHP’liler ise iç kısımda oturdu. Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tok, İsmail Erdem, İlçe Başkanı Mehmet Deniz, meclis üyeleri ve partililer her bayram sonrası geleneksel hale getirdikleri çayla birlikte simit yiyip, sohbet ettiler.


AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile meclis üyeleri ve partililer de açıkhavada sohbet edip, çay içtiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.