Şişli’de kazananı önceden belli kongreye ilçe örgütü dur dedi

Şişli’de kazananı önceden belli kongreye ilçe örgütü dur dedi

CHP İstanbul il başkanı örgüte ilçe başkan adayı dayatmasına karşı ilçe örgütü kendi adayını çıkardı.

Okmeydanı’nda esnaflık yapan eski Şişli Belediye Başkan yardımcısı Orhan Beğenmiş bugün ilçe binasında ‘her şey inanmakla başlar’ sloganıyla adaylığını açıkladı.

Orhan Beğenmiş, " Bugün burada İstanbul’un kalbi olan Şişli ilçesinde Cumhuriyet halk Partisi’nin ilçe başkanlığı adaylığı açıklamasını yapmak için bir araya geldik, çok kıymetli yol arkadaşlarım, sizlere kimseyi ötekileştirmeyen herkesi kucaklayan, dinamik çalışkan ve enerjik bir örgüt yönetimi oluşturma sözünü veriyorum. Sizlere cesur, ilkeli, dürüst bir ilçe başkanı olma sözünü veriyorum, mahalle mahalle, sokak sokak ve kapı kapı dolaşarak insanlarımızın dertlerini dinleyen ve çözüm üreten bir ilçe başkanlığı sözü veriyorum" diye konuştu.

KAZANANI ÖNCEDEN BELLİ OLAN KONGRE KONGRE DEĞİLDİR

Orhan Beğenmiş, “hepinizin desteğiyle, katkısıyla önümüzdeki dönemde örgütümüzü daha da ileri taşıyacak bir vizyonla yola çıkmak istiyoruz. Buraya çok zorlu bir süreçten çıkarak geldik

Birçok engellemelerle yüz yüze kaldık ama buradayız ve hep birlikte adayız. Kazananı önceden belli olan kongre kongre değildir. Buna olsa olsa önceden senaryosu yazılmış tiyatro denir. Siyaseti kişisel güç elde etme aracı olarak görmüyoruz. Siyasette çok tehlikeli bir söz var, “siyaseti dizayn etmek” İşte buna karşıyız. Bugün bu yüzden buradayız” dedi

ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Şişli örgütü,  kaybedilen itibarını bizimle birlikte yeniden kazanacak. Şişli İstanbul’un kalbi önemli bir yer, burayı sadece bir ilçe olarak göremeyiz. Diyerek sözlerine devam eden Orhan Beğenmiş, “ Seçim günü kongrede çok detaylı olarak neler yapacağımızı projelerimizin neler olduğunu çok detaylı bir şekilde anlatacağım. Ancak burada temel ilkelerimizi de belirtmek istiyorum. Bugün burada, sadece siyasi bir hareketin değil, bir toplumun bir araya gelmesinin gücünü temsil ediyoruz. Birleştirici bir güç olarak, Farklı görüşleri de sahiplenerek tüm Şişli halkını kucaklamayı ve ortak akılla hareket etmeyi taahhüt ediyoruz” dedi

YOLDAŞLIK HUKUKUNU KURACAGIZ

İnanıyoruz ki

•          Gerçek demokrasi ancak katılımcılıkla şekillenir. Parti içinde ve ilçemizde herkesin söz sahibi olacağı her görüşün değerli olduğu bir ortamı hep birlikte oluşturacağız

•          Parti ilke ve değerlerine uygun yönetim anlayışıyla kapsayıcı ve katılımcı demokratik anlayışla hareket edeceğiz.

•          Yoldaşlık hukukunu kuracağız, Partinin genel politikalarını yerelleştirerek herkesin adil koşullarda emek ve liyakat esasına dayalı olarak, siyaset yapma alanını açacak ve genişleteceğiz.

•          Gruplar arasındaki ayrımın ve öneminin olmadığını, önemli olanın birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp ortak hedeflerimize odaklanacağız.

Partimiz cumhuriyeti kuran devrim yapan partidir. Bin yılın devrimini yapmıştır. Dünya siyasi tarihinde emperyalizme en büyük yenilgiyi yaşatmıştır. emperyalizmin sömürgesi olmaktan yüzlerce yıl kurtulamayan Ulusları göz önüne aldığımızda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurtuluş mücadelesinin ve devriminin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz” dedi

Orhan Beğenmiş, “Bildiğiniz üzere yakın dönemde iki önemli seçim yaşadık. Önümüzde çok önemli bir seçim süreci daha var. Yerel seçimlerde daha güçlü örgütlü bir şekilde gireceğiz. Göreve geldiğim ilk günden itibaren tüm hazırlıklarımızı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şişli iktidarının devamı için İstanbul iktidarının devamı için Cumhuriyet Halk Partimizin iktidar olması için bende adayım” diyerek yapılacak ilçe kongresinde aday olduğunu açıkladı

Orhan Beğenmişin adaylık açıklamasında: ilçe binasına gelen delege ve partililer sık sık Beğenmişin konuşmasını keserek ‘otoriteye, keyfiyete karşı hayır’ sloganları attılar.

Orhan BEĞENMİŞ 15/05/1973 İstanbul doğumlu.

Evli 2 erkek çocuğu babasıdır. Gıda ve İnşaat sektöründe iş insanı olan BEĞENMİŞ,

Şişli ilçesinin Mahmut Şevket Paşa mahallesinde 1975 ten beri ikamet etmektedir. Geçmiş dönemde Şişli Belediyesi Meclis üyesi olarak, belediye encümen üyesi ve başkan yardımcısı görevlerinde bulunmuştur.

Orhan BEĞENMİŞ, Şişli ilçesinde bulunan bir çok sivil toplum örgütünde görev yapmış ve şu anda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cem Evi yönetim Kurulu üyesi/Sayman olarak görevine devam etmektedir.

Şişli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında aktif siyasetine devam eden Orhan BEĞENMİŞ CHP Şişli İlçe Başkanlığı için aday olmuştur.

a28ccb04-244c-4485-86ea-53afefa9694a-800x600.jpeg

65dc7635-4bdc-4488-bd5c-a7ebb62a3f17-800x600.jpeg

525da03c-6cac-4c07-9918-41d34e20712e-1-800x600.jpeg

4591f914-7f96-46ec-8c9d-d0392c488915-800x600.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.