Sivaslılar, Beylikdüzü'nde buluştu

Sivaslılar, Beylikdüzü'nde buluştu

4 Eylül 1919’da gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi, 94. yıldönümünde Beylikdüzü’nde kutlandı.

 Beylikdüzü Belediye'sinden alınan bilgilere göre; Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından,  Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü etkinliği düzenlendi ve organizasyona çok sayıda davetli katıldı.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü etkinliklerine verdiği destekten ötürü Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi açıldığı sırada dua ederken çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi. Başkan Uzun, 4 Eylül 1919’da Sivas’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını, alınan karar sayesinde Türkiye’nin bağımsızlığa uzanan yolda çok güçlü bir şekilde ilerleyerek bugünkü demokratik yapısına kavuştuğunu ifade etti.

 

Sivas’a özel türküler seslendirildi

 

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Dünya Sivaslılar Günü etkinliklerine CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Yanmaz, siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Fatoş Çal da gecede Sivas’a özgü türküleri ile izleyenlere çok özel bir konser verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.