10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Tuzla’da Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Tuzla’da Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzla’da da gazetecilerin katıldığı bir programla kutlandı. Mesleki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen organizasyon, Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 gazetecinin katıldığı programda, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da basın emekçileri ile bir araya gelerek onların mesleki gününü tebrik etti. Tüm Radyo, Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği (TVDER) Başkanı Av. Bedia Teymur, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Oğuzhan Bayrak da etkinlikte yer aldı. 

“ÇABALARINIZIN BİR GÜNE SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜK VE ÖNEMLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gazetecilik zor bir meslek. Bazen halkın istek ve taleplerini iletmek, halkı bilgilendirmek ve bunun için gayret sarf etmenin ötesinde hayati tehlikelere varıncaya kadar birçok riski barındıran bir meslek. Bazen yapmış olduğumuz haberin etkilediği kitle veya sosyolojik tabanın tepkilerle, bazense bireysel tepkilerle karşılaşırsınız. Bu tepkiler bazen sizin hayatınızı, ailenizi, işinizi veya çevrenizi etkileyecek noktaya gelecek kadar büyük bir kartopu gibi üstümüze gelebilir. Ama sanıyorum ki bu meslekte bir noktada sizi cezbeden şey de yukarıda saydığım sebeplerin kendisi. Ben de tıp doktoruyum. İnsan gibi komplike bir varlığı, can gibi çok kıymetli bir şeyi emanet aldığınızda bir heyecan yaşarsınız. O insanın canını, namusunu emanet alırsınız. Bu durumun insanda vermiş olduğu sorumluluğu ve duygusu vardır. Bahsettiğim hisleri siz gazetecilerin de yaşadığını hissediyoruz. Halkı bilgilendirme, demokrasilerde dördüncü kuvvetin ortaya konması ve halkın bilgi alma kaynağı olarak gerçekleştirdiğiniz çabaların bir güne sığdırılamayacak kadar büyük ve önemli olduğuna inanıyorum. Bireysel olarak gelişen tüm teknolojilere rağmen gerek tabletten gerek cepten gerek uydudan veya herhangi bir platformdan haber alabilmek, o haberi değerlendirebilmek, o haber ile hayatımızı şekillendirmek çok kıymetli. Gazetecilerin haberleriyle şekillenen hayatımızın, bu yüzyılı çok daha önemli bir noktaya getirdiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

“BÜTÜN BU ADALETSİZLİKLERİ HEP BİRLİKTE HAYKIRACAĞIZ” 

Başkan Yazıcı, Size çok ihtiyacımız var, dünyanın size çok ihtiyacı var. Özellikle de coğrafyamızda 10 binlerce kilometre öteden gelip burada sözde demokrasi dağıtıyorum diye mücadele edip, kardeşlerimizin hayat standardını düşürmeleri bir tarafa; hayatlarını, topraklarını yer altı ve yer üstü zenginliklerini kaybetmesine neden olan bütün bu adaletsizlikleri hep birlikte haykıracağız. Sizler vasıtasıyla bulacağız ve duyuracağız. Bu vesileyle ben siz değerli gazetecilerin toplumumuz için çok kıymetli olduğunu tekrar altını çiziyorum. Bütün derneklerimize ve sizlere bu konudaki çalışmalarınızdan dolayı başarılar diliyorum” dedi. 

“İNTERNET BASINININ GAZETECİ OLARAK TANIMLANMASI İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK” 

Türkiye Radyo Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği (TVDER) Başkanı Av. Bedia Teymur, “Son birkaç yıldır internet basınının da basın ve gazeteci olarak tanımlanması için çok mücadele ettik, görüşmeler yaptık. Bunu başardık, eksik yanları olsa da bundan sonra yeşil pasaport gibi gazetecilerin haklarından da yararlanabilmek için hep beraber tekrar mücadele edeceğimize söz veriyorum. Şadi Başkanımıza bu güzel organizasyonu yaptığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak “Gazeteci arkadaşlarımızın haklarını korumak için mücadele ediyoruz. 4-5 yıldır da bu mücadeleyi üst seviyede devam ettiriyoruz. Bundan sonra da gazeteci arkadaşlarımızın hakları adına da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Oğuzhan Bayrak da “Marifet iltifata tabidir diyelim. Varlığından emin olduğumuz, güç aldığımız ve yol arkadaşlığından emin olduğumuz bir belediye başkanımız var. Gazeteciler gününde bizi bir araya getirdiği için ayrıca teşekkür ediyor, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.







skfuqfjcqg2cg7eyIhbzsyhi.jpg

cloqvhzp6fkjd3knyinbwv89.jpg

rhk1n56djge94aafxppqhvtw.jpg

somp4wungjxz9iopt6yavkqv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.