100 Yıllık Gururla Cumhuriyetin Evi Çankaya

100 Yıllık Gururla Cumhuriyetin Evi Çankaya

29 EKİM'DE ÇANKAYA'DA ANITKABİR'E IŞIK SELİ

29 EKİM SAAT 18.00’DE MEŞALELERLE ANITKABİR’E

CUMHURİYET OTOBÜSÜ ÇANKAYA’DA TURLAYACAK

Çankaya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Çankaya'da kutlamaların merkezi Anıtkabir'in yanı başındaki Anıtpark olurken, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" kentin dört bir yanında etkinliklerle kutlanacak.

Çayyolu Atapark’ta sabah 10.00’da resmi tören ile başlayacak kutlamalar, gün boyu farklı noktalarda bando ve HOYTUR gösterileriyle sürecek. Çankaya'da 29 Ekim kutlamaları Kızılay Kumrular Caddesi’nden 18.00’de başlayıp Anıtkabir'de sonlanacak Meşaleli Yürüyüş ve Anıtpark'ta düzenlenecek Tan Taşçı konseriyle doruk noktasına ulaşacak.

Çankaya Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Başkentlilerle birlikte, büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Çankaya'da kutlamaların merkezi Anıtkabir'in yanı başındaki Anıtpark olurken, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı"  kentin dört bir yanında onlarca etkinlikle taçlanacak. Çayyolu, Kızılay, Bahçelievler, İsmet İnönü Parkı ve Kuğulu Park'ta bando ve halk oyunları gösterileri ile devam edecek kutlamalar, Kızılay'dan başlayıp Anıtkabir'de sonlanacak Meşaleli Yürüyüş ve Anıtpark'ta düzenlenecek Tan Taşçı konseriyle doruk noktasına ulaşacak. Meşaleli Yürüyüş 29 Ekim saat 18.00’de Kızılay Kumrular Caddesi’nden başlayacak. Genç sanatçı Tan Taşçı konseri ise saat 19.30’da Anıtpark’ta gerçekleşecek. Cumhuriyet otobüsü de gün boyu Çankaya’nın kutlama noktalarında marşlar eşliğinde bayrak dağıtımı yapacak.

ATATÜRK ANITI AÇILIŞI DA YAPILACAK

Çankaya'da 29 Ekim Çayyolu Atapark'ta düzenlenecek resmi törenle başlayacak. Törende bando ve Çankaya Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu HOY-TUR'un gösterileri de yer alacak. Resmi törenin ardından kutlamalar 12.00’de Kızılay Güvenpark'ta sürecek. Kızılay'daki etkinliklerin ardından Çankaya Belediyesinin Eskişehir Yolu'nda inşa ettiği Atatürk Anıtı'nın açılışı yapılacak.

Kuğulupark’ta 15.00-21.00 arası yapılacak kutlamalarda bando, koro ve grup konserleri yer alacak. Saat 17.00’de ise Bahçelievler 7. Cadde’de bando ve cumhuriyet otobüsü vatandaşlara bayram coşkusu yaşatacak.

TÜM BAŞKENTLİLER DAVETLİMİZ

Çankayalıları Cumhuriyet Bayramı coşkusunu birlikte yaşama çağrısında bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu ülkenin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ülkenin Cumhuriyetle, demokrasiyle, evrensel insan hak ve özgürlükleriyle yönetilmesi için mücadele veriyoruz. Biz milletin egemenliğine inanıyoruz. Biz bu ülkenin her karışında, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesini savunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, cumhuriyetimizi yaşatma inancıyla ellerimizde meşalelerle Ata’mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in yanı başındaki Anıtpark’a yürüyeceğiz. Yüreğinde Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi olan her vatandaşımızı bu yürüyüşe ve Cumhuriyet Bayramı konserine davet ediyorum” dedi.

xnwvpei2adfrc56keh3sdgfo.jpg

54jfkdqk9hunl8zrt30fsebg.jpg

gI6zykmhvnert71gups9jchw.jpg

su5q43an1zygkqsxuvxI9rfm.jpg

ofhcpkhpjv9oe8z4stwrml7b.jpg

ea42j7vudcfnj6Iy5w9tx8cl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.