101. Prix de l’Arc de Triomphe’da zafer Alpinista’nın oldu

101. Prix de l’Arc de Triomphe’da zafer Alpinista’nın oldu

Yoğun yağmurun etkisiyle ağırlaşan çim pistte koşulan ve sonucu merakla beklenen G1 Prix de l’Arc de Triomphe’da bu yıl Kirsten Rausing’in sahibi olduğu, Sir Mark Prescott’un antrene ettiği Alpinista (Frankel – Alwilda / Hernando) jokeyi Luke Morris ile zafere uzandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

3+ yaşlı 20 safkanın start aldığı 2400 metre çim pistte gerçekleştirilen Prix de l’Arc de Triomphe’da Alpinista’nın ardında ikinciliği Aga Khan Ekürisi’nin sahibi olduğu Vadeni (Churchill – Vaderana / Monsun) elde ederken, geçen yılın galibi Torquator Tasso (Adlerflug – Tijuana / Toylsome) üçüncü, Al Hakeem (Siyouni – Jadhaba / Galileo) dördüncü, Grand Glory (Olympic Glory – Madonna Lily / Daylami) ise beşinci oldu.

İngiltere ve Almanya’daki birinciliklerinden sonra bu yıl sezona Fransa’nın Saint-Cloud Hipodromu’nda kazanarak başlayan 5 yaşındaki Frankel kızı Alpinista, bu yılki ikinci startında ise G1 Yorkshire Oaks’u kazanmıştı. Prix de l’Arc de Triomphe ile birlikte Alpinista, 6’sı Grup 1 olmak üzere üst üste 8. birinciliğini hanesine yazdırarak galibiyet serisini de sürdürmüş oldu.

 

7xk2Ibf9ptilemfa4yjz0uys.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.