“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinlikleri Sürüyor

“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinlikleri Sürüyor

Pendik Belediyesinin “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında düzenlediği fidan dikim etkinlikleri sürüyor. Pendik Korusu’nun ardından Ahmet Yesevi Mahallesi ile Sultan Vahdettin Caddesi’nde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Her iki etkinlikte de, Cumhuriyetin 100. Yılı'na özel olarak hazırlanan 100’lerce zeytin fidanı toprakla buluştu.

Artık nasıl fidan dikilir, biliyorlar

Ahmet Yesevi Mahallesi Harbiye Sokak’taki fidan dikim alanına gelen Gülizar Zeki Obdan İlkokulu ve Ömer Çam İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine önce belediye ekipleri tarafından kısa bir eğitim verildi. Eğitimin ardından öğrenciler çukur kazma, çapa ve can suyu gibi aşamaları pratik yaparak öğrendiler. Daha sonra her iki okulun da öğrencileri fidan dikim alanında öğretmenlerinin de desteğiyle zeytin fidanlarını dikti.

Sultan Vahdettin Caddesi’ndeki fidan dikimine ise özel bir firmanın çalışanları katıldı. Aynı şekilde çalışanlara belediye ekipleri tarafından uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonrası çalışanlar, ekiplerin de desteğiyle 100’lerce fidanı toprakla buluşturdu.

dlsuqrIgdwo5pzpjh02nbyfm.jpg

48a6zqgmfrxuuklwlx3ajeqo.jpg

gyalmwxrhozsqprjhinffpkv.jpg

vyyuargl1adnsjpm9vpchrzk.jpg

g7p3ay2pntIa0wfvcjxwrdmk.jpg

m0gfqpohuI1ssqewrygkx5ub.jpg

yvxsbno9pamkj3gwdzhcbehu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.