14 Şubat 2017 tarihli TBMM Grup Konuşması

14 Şubat 2017 tarihli TBMM Grup Konuşması

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTUCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın iradesi..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın iradesiyle korunamayan bir egemenliğin başka hiçbir güçle korunması mümkün değildir. Sandıkta kararın verileceği 16 Nisan’a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz. Söz konusu olan milletin egemenliğiyse bu konuda asıl yüce divan, halkın ve milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyeceğiz, başvurmayacağız. Biz, CHP olarak bu milletin ferasetine güveniyoruz. Son söz, milletin divanıdır" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma şöyle: 






Değerli arkadaşlarım, bizleri televizyonları başında izleyen saygıdeğer yurttaşlarım, değerli konuklarımız; hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.

SİYASET KURUMUNUN YAPACAĞI EN HAYIRLI İŞ VATANDAŞIN DERDİNİ ÇÖZMEKTİR

Hepinizin ve hepimizin sorunları var. Siyaset kurumunun görevi vatandaşın sorunlarını çözmektir. Eğer vatandaşın sorunlarını çözemiyorsanız, vatandaşı sorunlarıyla baş başa bırakıyorsanız ve siz vatandaşın sorununu bir tarafa bırakıp kendi sorununuzu çözmeye çalışıyorsanız, bu memlekete hayrınız olmaz demektir. O nedenle diyoruz ki, siyaset kurumunun yapacağı en hayırlı iş vatandaşın derdini çözmektir. Nedir vatandaşın derdi? Fazla büyük rakamlar vermeyeceğim, vatandaşın derdi nedir? Vatandaşların kredi kardı ve tüketici kredisi borcu 424 milyar lirayı aştı, eski parayla 424 katrilyon lira vatandaşın bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu var. Bu borçla ilgili olarak iktidar kanadından bir Allah’ın kulu çıkıp da sevgili vatandaşım, “seni bu borçtan kurtaracağım” diyor mu? Diyemiyor, söyleyemez, onlar da –emin olun- sonunda “Hayır” diyecekler, göreceksiniz, onlar da “Hayır” diyecekler. Bu söylediğim 424 milyar lira yani 424 katrilyon lira henüz daha icra safhasına gelmemiş rakam, bir de bunun dışında icra dairelerine intikal eden var, onun miktarı ne kadar? 18 milyar lira yani 18 katrilyon lira. Şimdi, bakın vatandaşın derdi ne? Sadece bu mu? Vatandaş borç batağına teslim edildiği gibi faiz yüküne de teslim edilmiş. Sadece geçen yıl vatandaşın ödediği faiz miktarı –onu ifade edeyim- 48 milyar 932 milyon lira, vatandaş sadece geçen yıl bankalara eski parayla 48 katrilyon lira faiz ödedi. Son on üç yılda ödenen faiz miktarı 321 milyar lira yani 321 katrilyon lira eski parayla. Vatandaşın derdi bu, vatandaş bu dertten kurtulmak istiyor. Peki, icra dairelerindeki dosya sayısı kaç şu anda? 26 milyon 178 bin dosya var icra dairelerinde. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların yarısı icralık!
Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.