15. Ethos Tiyatro Festivali Başladı

15. Ethos Tiyatro Festivali Başladı

Çankaya Belediyesinin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 15. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 12 Ekim'de başladı. Açılış gününde Ethos Onur Ödülü tiyatro sanatına katkılarından dolayı oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent'e verilirken, Bu yıl ki Akademik Hizmet Ödülü'nün sahibi ise Prof. Dr. Ömer Adıgüzel oldu.

“Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan” sloganıyla gerçekleşen Ethos Tiyatro Festivali’nin bu yılki merkezi teması, "Gelenekten Geleceğe" olarak belirlendi. Dünyadan birbirinden farklı tiyatro ekollerinin Başkent Ankara’da buluşmasına zemin yaratan festival süresince tüm etkinliklere Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi ev sahipliği yapıyor.

Ukrayna, Irak ve Azerbaycan tiyatro gruplarının da katıldığı festival boyunca sanatçılar ile söyleşi, gösterimli panel, konferans, müzik dinletisi ve atölye çalışmaları da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 22 Ekim'e kadar sürecek festivalin ayrıntılı programını www.ethostiyatrofestivali.org adresinden takip edebilirsiniz.

njuvd3x4ntrkbrl9hgpczgaw.jpg

ks2x7jvcdbt3jfapquxzrohz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.