15. Ethos Tiyatro Tiyatro Festivali Başlıyor

15. Ethos Tiyatro Tiyatro Festivali Başlıyor

Çankaya Belediyesinin destekçileri arasında yer aldığı Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali 15. yılında, 12 - 22 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Konferans, panel, sergi ve canlı performans gösterilerin de yer alacağı festivalde 23 oyun sahnelenecek.

Çankaya Belediyesinin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 15. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 12 - 22 Ekim tarihleri arasında festival seyircisine yeniden “perde” diyecek. “Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan” sloganıyla gerçekleşecek Ethos Tiyatro Festivali’nin bu yılki merkezi teması, "Gelenekten Geleceğe" olarak belirlendi. Festival ile bu yıl da tiyatro sanatının bütün toplumsal katmanlara ulaştırılması hedefleniyor. Birbirinden farklı tiyatro ekollerinin Başkent Ankara’da karşılaşmasına zemin yaratan festival süresince tüm etkinliklere Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. Festival boyuna sanatçılar ile söyleşi, gösterimli panel, konferans, müzik dinletisi ve atölye çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festival bu yıl özel tiyatroların yanı sıra, Ankara dışından katılacak belediye tiyatrolarını da ağırlayacak.

ETHOS ÖDÜLLERİ VE FESTİVAL PROGRAMI

Festival kapsamında bu yıl Ethos Onur Ödülü tiyatro sanatına katkılarından dolayı oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent'e verilecek. Bu yıl ki Akademik Hizmet Ödülü'nün sahibi ise Prof. Dr. Ömer Adıgüzel olacak.

Sanatla dolu 11 gün sürecek festivalin ayrıntılı programını www.ethostiyatrofestivali.org adresinden takip edebilirsiniz. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.