15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI TEMİZLİK ÇALIŞMASI AÇIKLAMA

15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI TEMİZLİK ÇALIŞMASI AÇIKLAMA

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda (Büyük İstanbul Otogarı) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) metruk ve tehlike arz eden binaların yıkımı ve temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın (Büyük İstanbul Otogarı) mülk sahibi 5 Mayıs 2019 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. 

İBB, otogardaki metruk, sağlıksız koşular taşıyan ve tehlike arz eden binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştirmektedir. Yıkılan yerler metruk, boş, kimsesizlerin kaldığı veya izinsiz depo olarak kullanılan yerlerdir. Tuvalet ihtiyaçlarının bile giderilemediği bu alanlarda alenen uyuşturucu ve taciz gibi ağır suçların işlendiği Emniyet mensupları tarafından tespit edilmiştir.

Bu gerçekten yola çıkan İBB, yıkımları otogarı iyileştirme, düzene sokma ve güvenli hale getirme çalışmasının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.  

Yıkımların ardından İBB İSTAÇ ekipleri çalışmaya başlayarak temizlik ve hijyen çalışması yapıyor. Yıkılan yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmamaktadır. Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır. 

İBB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afişlerle yapılmaktadır.

Yıkımlar, İBB Emlak Müdürlüğü’nün kontrolünde İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.

 


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.