15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ ÜSKÜDAR SAHİLİ’NDE AÇILDI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ ÜSKÜDAR SAHİLİ’NDE AÇILDI

Sergide, 15 Temmuz'da yaralıları hastaneye taşırken şehit edilen Yılmaz Ercan'ın motosikleti yer alırken ayrıca darbe girişimi gecesi yaşananları içeren fotoğraflar izlenime sunuldu.

Açılışa Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, başkanımız Hilmi Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz şehidi İlhan Varank’ın ablası Ayşe Varank Arslantürk, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katılım sağladı.

Başkanımız Hilmi Türkmen sergide yaptığı konuşmada, " Merhum Aliya İzzetbegoviç’in ‘Soykırımı unutmayın, unutulan soykırımlar tekrarlanır’ diye bir uyarısı var biliyorsunuz. Aslında o cümleyi şöyle de okuyabiliriz, darbeleri ve ihanetleri de unutmamamız lazım. Unutursak bunlar tekrarlanabilir ve ne yazık ki tarihimizde bunların tekrarları vardır. 15 Temmuz’un unutulmaması, unutturulmaması adına hepimize seferberlik hali düşüyor. Bugün ihanetin 6 yıldönümü. Tabii ki değişik vesileler ile bir dizi etkinlikler icra ediyoruz. Bunlar o kadar kıymetli ve önemli ki. Bunu millet olarak adeta bir yaşam tarzı haline getirmek durumundayız. Üsküdar tarihte bu misyonunu, vizyonunu hep taşımıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında da Üsküdar Meydanı, bu milletin kader anlarında mücadelenin kaderini etkileyecek yer olmuştur. 15 Temmuz ihanet gecesinde de Üsküdar önemli noktalardan birisi olmuştur. En çok şehidin ve gazinin olduğu ilçe Üsküdar’dır. Hainlerin hedeflerine ulaşabilmeleri adına yaptıkları bütün planların boşa çıkmış olduğu yerdir Üsküdar. Çengelköy ihanetin başarıya ulaşmasının önündeki en büyük engel semtlerden birisidir. O gece bir milletin tarihi yeniden yazıldı. Bu destanı unutturmamamız lazım. Bunu sözle, günlük ya da yıllık programlarla anlatmak yerine eylemlerimizle, yaşam tarzı haline getirecek faaliyetlerimizle gelecek kuşaklara aktarmak durumundayız. Yoksa unutulan ihanetler tekrar eder kanaatindeyiz. O yüzden bu sergiler ve projeler çok ama çok kıymetli. Şehadet, şehitlik herkese nasip olmaz. Bu da bir nasip meselesi. Vatanı, bayrağı, kutsal değerleri, toprağı uğruna en değerli varlığı canını feda eden aziz şehitlerimiz ölümsüzdürler. Değerlerimize, inanışımıza uygun bir yaşam ve ölümü Allah hepimize nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Sergi, üç gün boyunca Üsküdar Meydanı'nda vatandaşların ziyaretine açık olacak.

wrfdmjg7gbyevtad8nhal24q.jpg

gxwp0zdbfy1sshhpfe7dn62l.jpg

gfIjkpbibgjyx6qof8vnytwu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.