15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 6’NCI YIL DÖNÜMDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 6’NCI YIL DÖNÜMDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine karşı en şanlı direnişlerden birini gösteren Üsküdar’da gün boyu gerçekleştirilen programlara Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara, başkanımız Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler katılım sağladı.

Program darbe girişiminde direnişin en çetin geçtiği Çengelköy Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen ziyaret ve yapılan anma konuşmaları ile başladı. Polis merkezi ziyareti sonrası Üsküdar'da bulunan 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek başkanımız Hilmi Türkmen’in Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde şehitlerimizin kabirleri başında dualar edildi.

Kabristan ziyaretlerinin ardından Hafıza 15 Temmuz Müzesi ile 15 Temmuz Şehitleri Makamı'na giden yetkililer daha sonra darrbeci hainler tarafından şehit edilen Acıbadem Mahallesi muhtarımız Mete Sertbaş, Abdullah Tayyip Olçok, Ayşe Aykaç, Burak Cantürk, Cengiz Hasbal, Çetin Can, Erol Olçok, Gökhan Esen, Halil Kantarcı, Timur Aktemur, Recep Büyük, Kader Sivri, Kemal Ekşi, Mehmet Yılmaz, Muhammet Ambar, Murat Mertel, Murat Naiboğlu, Mustafa Canbaz, Mustafa Kaymakçı, Onur Ensar Ayanoğlu, Osman Yılmaz, Mehmet Şevket Uzun, Salih Alışkan ve Samet Uslu şehadete yürüdüğü yerde dualarla andı.

Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde NTV canlı yayınına katılan başkanımız yaptığı açıklamada, “6 yıl değil 60 yıl da geçse biz millet olarak 15 Temmuz gecesini unutamayız, unutmamalıyız. Her zaman ülke olarak teyâkkuzda olmalıyız. Gelecek kuşaklara bu geceyi anlatmalıyız. 15 Temmuz bir senaryo ya da bir sinema filmi asla değil. Canlı canlı o karanlık geceyi yaşadık. Başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere aziz milletimizin dirayeti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, milletimizi sokaklara davet etmesi ve o geceki duruşu sayesinde ihanet şebekesi amaçlarına ulaşamadı.” şeklinde konuştu.

İlçemizde anma programlarımız gün boyu devam ederken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen “Türkiye Aşkına Saraçhane’ye” mitingine başkanımız Hilmi Türkmen’in liderliğinde tüm belediye çalışanları ve Üsküdarlılar olarak katılım sağladık.

Miting sonrası Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlenen Mevlidi Şerif’in ardından ilerleyen saatlerde Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nde şehitlerin aziz hatırası için şerbet ikramı yapılarak dualar okundu. Gece yarısı itibariyle ülkenin dört bir yanından okunan selalar eşliğinde başlayan “Demokrasi Nöbeti” sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

lqvgfpak79uarjfjnm4ic5pg.jpg

67o2tovxkdmc0spefyg4ph59.jpg

nkwdezxgost1lxjlbdp8e6wt.jpg

3d6egictxtyzwuwmfb198dle.jpg

p2xtIuwigmt6bdzro8gmsaqh.jpg

r4dqohw5hcpkImjfy8buez9a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.