16.ULUSLARARASI ÇEVRE KISA FİLM FESTİVALİ HATAY’DA BAŞLADI

16.ULUSLARARASI ÇEVRE KISA FİLM FESTİVALİ HATAY’DA BAŞLADI

Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan “Çevre Kısa Film Festivali” Hatay Mustafa ..

Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan “Çevre Kısa Film Festivali” Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşen ‘bir film nasıl yapılır?’ paneli ve filmlerden seçki sunumuyla başladı.

Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği(BASAD), Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu(KUDENFOR) ve Çevre Film ile işbirliği festival kapsamında; film gösterileri, sergiler, söyleşi ve açık oturum ile müzik dinletileri yer alıyor.

 

DENİZ KONULU KISA FİLM YARIŞMASI

Festival kapsamında düzenlenen Çevre Kısa Film Yarışması’nın bu yılki konusu “Deniz” olarak belirlendi.

Deniz temasını dolaylı ya da doğrudan ele alan ve en çok 20 dakikalık; kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel türlerdeki farklı ülkelerden 100’ü aşkın kısa film bu yıl festivalde yarışıyor.

16. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali seçici kurulu; Engin Çağlar(Sinema Oyuncusu), Hilmi Nakipoğlu(Fotoğraf Sanatçısı-Eğitmen), A.İlhan Gülek(Tarihçi-Yazar), Kısmet  Deniz Polat(Denizci Sadun Boro’nun kızı), Mehmet Soyarslan(Yapımcı), Tunca Arslan(Sinema Yazarı ve Vural Çavuşoğlu’ndan oluşuyor.

BAŞKAN KERİMOĞLU:SANATA, SANATÇIYA VE ÇEVREYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Festivalle ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi: “Çevre konusundaki hassasiyetimiz sanat yoluyla da gösteriyoruz. Çevre sorunlarının giderilmesinin birinci yolu bu konuya hassas büyük bir kamuoyu oluşturmaktan geçiyor. Bu festival bu amaca da hizmet ediyor. Sanata, sanatçıya ve çevreye desteğimiz artarak devam edecek.”

ÖDÜL TÖRENİ 28 MAYIS’TA

Festivalin ödül töerini, 28 Mayıs’ta Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

BASAD Üstün Asutay Sahnesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda gerçekleşecek gösterimlerin tarihleri ve ayrıntılı bilgi www.cevrefilm.org adresinden öğrenilebilir.


Kaynak: İstanbulses/ Bakırköy


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.