17 RESSAM ÇALIŞMALARIYLA RENKLERİ DİLE GETİRDİ

17 RESSAM ÇALIŞMALARIYLA RENKLERİ DİLE GETİRDİ

27 Haziran 2022

Küçükçekmece Belediyesi, 17 sanatçının birbirinden renkli eserlerini ‘Renklerin Dili’ resim sergisi ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturdu. Sergide; yağlı boya, karakalem, sulu boya, pastel ve akrilik tekniği ile yapılan 95 eser yer aldı.

Ressam Serpil Saydan eğitmenliğindeki Cennet Mahallesi Dönüşüm Atölyesi’nden 17 öğrenci eserleriyle renkleri dile getirdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin ikincisine ev sahipliği yaptığı sergide; Mustafa Kemal Atatürk, Haluk Bilginer ve Frida Kahlo gibi önemli isimlerin portreleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatçılar, kendilerini ve renkleri özgürce ifade etti

Ressam Serpil Saydan’ın öncülüğünde; Arda Yiğit Şen, Raziye Ün, Kübra Şahin, Volkan Atılgan, Emine Belene, Şengül Akar, Türkan Şahin, Didem Gür, Özge Özen, Ceren Su Yolcu, Mehmet Efe Atay, Reyhan Yıldırım, İdil Özer, Ela Türker, Anhelina Dehtiar, Faik Emre Gül ve Büşra Gül isimli öğrenciler; yağlı boya, karakalem, sulu boya, pastel ve akrilik tekniği ile kendilerini ve renkleri özgür bir biçimde ifade ettikleri eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı.

Sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Uluslararası Emmy Ödüllü ilk Türk oyuncu olan Haluk Bilginer'in ve dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun portreleri yer alıyor. 

20 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir

2013 yılında ressam Serpil Saydan’ın kurduğu Cennet Mahallesi Dönüşüm Atölyesi, birçok sanat dalını öğrenciler ile buluşturuyor. Hafta içi yetişkinler grubu için eğitim verilirken, hafta sonu ise çocuk grubu için resim çalışmaları yapılıyor.

17 ressamın rengârenk 95 eseri, 20 Temmuz’a kadar sanatseverler tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

vreotlfzwvim89fkgsmjd1bw.jpg

19znxtcjhavbmgoqyqsik2lg.jpg

4tftlc3okqwcmisu7dahfzge.jpg

xefiofn2gvjhk4gb6xpabtc0.jpg

v6rnspbwfy8pgtwdolhavx0m.jpg

rlb5e2drozwgtcaufoyswqnj.jpg

6h7vdnrfl3sx5qrm9zk81elc.jpg

qxtyx7tpgaczj5jm4cyspwuo.jpg

ddozykczhtjlfg7vp4t3qsin.jpg

r26wfdv38Izopfthwdvcnp1j.jpg

whhfzrm7us5ggde061iwnjqb.jpg

0tvlx5j8uswmnuxcwlpsh946.jpg

yvjshbdl6uph2st5lancbjae.jpg

jytivma1usxIw4h9rlqpv38g.jpg

uqv5htdqsmg6e8wzrslcuxyw.jpg

lfn8i5jc2hxjsvdursxvotzr.jpg

isxlj2so5vbrI41wkka08zar.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.