19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tuzla’da coşkuyla kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tuzla’da coşkuyla kutlanıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tuzla’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin bando gösterisi ile devam etti. Çelenk sunma törenine Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Garnizon Komutanı, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Tuzla Belediye Stadı’nda düzenlenen spor etkinlikleri, konserler, sahne gösterileri, atölyeler, yarışmalar ile Tuzla’da 19 Mayıs coşkusu doyasıya yaşandı.

“19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN”

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Bizim için çok kıymetli bir gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığındaki duygusu, bir yandan yapması gerektiğini hissettiği şeyler bir yandan da acaba yapabilecek miyim kaygısı, heyecanı ve kararlılığı. İstanbul'a dönüşteki ‘Biz başardık, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha güzel ve müreffeh bir seviyeye çıkartmamız lazım’ denme duygusu olmak üzere iki duyguyu da birlikte yaşıyoruz. İki duyguyu da saygıyla hürmetle selamlıyoruz. Bize düşen Tuzla'da 19 Mayıs'ın Gençlik Bayramı kısmını gençliğin eğlendiği, sınavları yaklaşanların kafasını dağıttığı bir günü yaşatmak. Tuzlalıların milli bayramı hatırlaması o kadar önemli ki dolayısıyla Tuzla'da konserlerden, resmi törene; bayram geçidinden bugün Tuzla Stadyumu'nda yaptığımız bu büyük etkinliğe kadar çok kıymetli işler yaptık. Daha fazlasını da yapacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Eren Ali Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece Tuzla sahilde değil İçmeler’de, Aydınlı'da, Şifa Mimar Sinan'da, Orhanlı'da kısaca tüm mahallelerimizin dengesini tutarak hizmet veriyor olacağız. Ben Tuzlalılarla gurur duyuyorum. Mutlu olduklarını görmek beni çok keyiflendirdi. Tuzla Belediye Başkanı, gençlik bayramında Tuzla Belediyesi'nin koordinasyonunda ilk defa bir fener alayı düzenleyecek. Sonrasında da Semicenk’in konserinde eğleneceğiz.”

“TUZLA'NIN HAK ETTİĞİ BİR BAYRAM”

Stadyuma bayramını kutlamaya gelen 20 yaşındaki Ali Koç, “Eren Başkanımızla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Halat çekme, zıplama, şarkı söyleme gibi etkinliklerle çok keyifli zaman geçirdik. Ali Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Her şey çok güzel. 19 Mayıs'ımız kutlu olsun” dedi. Oğuzhan Türksel ise “Sabahki tören ile Atatürk'ü andık, saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşı'nı okuduk. Gençlerle birçok spor etkinliği gerçekleştirdik. Tuzla'da etkinlikler devam ediyor ve akşam da bir konser olacak. Tuzla'nın hak ettiği bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.









84epoI7xumcyjq26t13bwghr.jpg

lIemxjg9od81yipeucojfxhp.jpg

mdhvvyme8awzsdetc4q2i75f.jpg

zl83sxnpuehj6g7dawfy5rob.jpg

mI6wythekgdg2wjum8xhrkad.jpg

uro3fplp8mwg9jxstkqj4ekz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.