19 Mayıs Koşusu'nda birinciliğe üst üste ikinci kez Vincitore uzandı

19 Mayıs Koşusu'nda birinciliğe üst üste ikinci kez Vincitore uzandı

Geçmiş koşu performansları başarılı 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının iştirak ettiği koşu, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı 19 Mayıs Koşusu'nu (G1); 2023 yılında da olduğu gibi, Necati Demirkol'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Zülfükar Güneli tarafından antrene edilen 6 yaşındaki doru erkek safkan Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) jokeyi Selim Kaya idaresinde kazandı. Başarılı safkan elde ettiği bu önemli koşu galibiyetiyle kariyerinin 10. birinciliğine ulaştı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

9 safkanın birincilik mücadelesi verdiği sezonun bu önemli randevusunda ikinciliği, Ali Yıldız idaresindeki Koca Seyid (Smart Robin - Red Bird / Fantastic Fellow) elde ederken, Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) isimli safkan Ahmet Çelik ile üçüncü, Akın Sözen ile bu koşuya katılan Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) dördüncü ve son olarak Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) ise Hışman Çizik ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Vincitore için bitiriş derecesi 2.01.90 olurken, farklar 1,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, Kulübümüz Asli Üyesi Necati Demirkol'a kupasını, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.



Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan ise antrenör Zülfükar Güneli'ye ve jokey Selim Kaya'ya plaketlerini verdi.



 

19 Mayıs

19 Mayıs 1919, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gün olarak Cumhuriyet tarihimizde ayrı bir yere sahiptir. Ülkemizde "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu özel günde Türkiye Jokey Kulübü olarak Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

1tv5xambwshnpzfe2ye0mtiu.jpg

6uh4vg7rvs95rpclpmf3i0ta.jpg

7d30ajkdrehoxmnq5afhxf2p.jpg

yaoj0vcgcuyplt8qxbu3hzks.jpg

2g30cdota5eso4qnxvbfugxj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.