“19 MAYIS RUHU BUGÜN HALA YOLUMUZU AYDINLATMAKTA”

“19 MAYIS RUHU BUGÜN HALA YOLUMUZU AYDINLATMAKTA”

“19 MAYIS RUHU BUGÜN HALA YOLUMUZU AYDINLATMAKTA”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 103. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 103 yıl önce bugün Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş destanının ilk satırlarını yazamaya başladı. Samsun'da atılan bu ilk adım kısa sürede vatanın dört bir yanında karşılık buldu. Emperyalizmin karanlığına karşı yakılan istiklal ateşi; dalga dalga yayılarak dev bir istiklal yangınına dönüştü. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı o ilk adım, demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete atılan en büyük adımdır. İşte bu nedenle 19 Mayıs ruhu, özgürlüğümüzün en büyük sermayesidir. Ve bu ruh 103 yıldır, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ise geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu özümsemeleri ve bu ruha sahip çıkmaları adına son derece önemlidir. Gazi Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmeti, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır

Tüm bu duygu ve düşüncelerle bizi biz yapan; bu vatan topraklarımızda özgürce nefes almamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; tüm Türk Halkı’nın, her zaman bir parçası olmaktan gurur duyduğum Sevgili Hemşehrilerimin ve yüzümüzü geleceğe, aydınlığa çeviren Türk Gençliği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.