19 Mayıs Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu

19 Mayıs Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 105. yılı Büyükçekmece’de birbirinden renkli ve coşkulu etkinliklerle kutlandı.

 

Kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan “19 Mayıs Su Sporları Festivali” yüzlerce genç sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükçekmece’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Önceki gün gerçekleştirilen “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” ve “37. Ata Gençlik Konseri” ile başlayan kutlamalar “19 Mayıs Su Sporları Festivali” ile devam etti.

 

Nefes kesen mücadelelere de sahne oldu

 

Büyükçekmece sahilinde yoğun bir katılımla gerçekleşen 19 Mayıs Su Sporları Festivali’ne katılan gençler yelken, sörf, kano ve kürek yarışlarında kıyasıya yarıştı. Gün boyu süren yarışlar zaman zaman nefes kesen mücadelelere de sahne oldu. Bando ekibinin çaldığı marşlar, modern dans ve zumba gösterileri eşliğinde yapılan su sporları festivaline katılan 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı doyasıya kutladılar.

 

Başkan Akgün: Daha çok, daha yoğun kutlayacağız

 

19 Mayıs Su Sporları Festivali’nde başarı elde eden sporcuların kupa ve madalyalarını takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gençlerin bayramını kutlayarak şöyle konuştu: “2024 19 Mayıs bayramımızın boyutunu biraz daha değiştirdik. Artık 2024 yılındayız, Cumhuriyetimizin 200’üncü yılının başındayız. Bundan sonra Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı boyutları değişecek. Daha çok, daha yoğun kutlayacağız. Değerini daha iyi anlayacağız, daha iyi anlatacağız. Bugün de onun bir tanesini yapıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.