2. ŞİLE KİTAP FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

2. ŞİLE KİTAP FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

Şile Festivallere doymuyor. Bu sene 31.sİ düzenlenen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin ardından artık geleneksel hale gelen 2.Şile Kitap Festivali açıldı.

Şile Festivallere doymuyor. Bu sene 31.sİ düzenlenen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin ardından artık geleneksel hale gelen 2.Şile Kitap Festivali açıldı.

İlçemizin turizmle birlikte kültür ve sanat alanında da adını duyurmayı amaçlayan Şile Belediyesi, bu senede 10 gün sürecek olan 2. Şile Kitap Festivali düzenledi. Şile Limanı’nda kurulan alanda yapılan kitap festivalinin açılışına AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Mehmet Muş, İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr Şadi Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı ile yayınevlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Şile Kitap Festivali’nin açılışı yapılırken açılışa katılan isimler daha sonra kitap stantlarını gezdi. Festivalin ilk gününde AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Mehmet Muş, İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, ve Tuzla Belediye Başkanı Dr Şadi Yazıcı Şilelilerle bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Şile Kitap Festivali hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile’de şuanda gerçekleştirdiğimiz festival aslında bir kitap fuarı. Bir turizm ilçesi yaz döneminde ve iklimin en uygun olduğu, misafir ağırladığı bir dönemde hemen Şile Bezi Festivali’nin akabinde kitap festivali adı altında bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Festivalimizin Şile’de gerçekleşiyor olmasını önemsiyorum. 95’in üzerinde standımızda 75 yayınevimizin kitaplarının bulunduğu bir organizasyon. Yazarlarımızın araştırmacılarımızın konuşmalarıyla kitaplarını tanıtımıyla imza günleriyle dolu dolu 10 günlük bir festival gerçekleştireceğiz. Şile’de festival zamanı diye bir söylemle ifade edebiliriz. Tüm misafirlerimizi Şile’ye kültür ve sanata doymaya davet ediyorum. Tatil yaparken aynı zamanda bilgi sahibi olmaya, deneyim elde etmeye Şile’yi tanımaya keşfetmeye davet ediyorum" dedi.

            'Deniz, kum, güneş ve kitap' sloganı ile yola çıkan Şile Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği Şile Kitap Festivali ile 75 yayınevi tarafından kurulan 95 stantla 120 Bin kitabı Şilelilerle buluşturdu. 28 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan kitap festivalinde 10 gün boyunca birbirinden ünlü yazarlar imza günü ve söyleşi düzenleyecek.

Söyleşilerin ve imza günlerinin olacağı Kitap Festivali boyunca 29 Temmuz Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, Prof. Dr. Psikiyatrist Kemal SAYAR, 30 Temmuz Nurullah GENÇ, 31 Temmuz Wilco Van HERPEN, 1 Ağustos Hakan MENGÜÇ, 2 Ağustos İlknur BEKTAŞ, Savaş BARKÇİN 3 Ağustos Mehmet Ali BULUT, 4 Ağustos Erhan ALTUNAY, İlber ORTAYLI 5 Ağustos Erhan AFYONCU Şileli vatandaşlarla ve okurlarıyla buluşacak.

 


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.