2. Toprak Ana Günü

2. Toprak Ana Günü

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ‘’Toprak Ana Günü’’ etkinliğimiz Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu’nun öncülüğünde Yeryüzü Pazarımızda gerçekleşti. Köylümüzün Ata Tohumlarından elde ettiği buğdayları taş değirmende öğüterek ürettiği ekmekleri ve kendi b

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ‘’Toprak Ana Günü’’ etkinliğimiz Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu’nun öncülüğünde Yeryüzü Pazarımızda gerçekleşti.
Köylümüzün Ata Tohumlarından elde ettiği buğdayları taş değirmende öğüterek ürettiği ekmekleri  ve kendi bahçelerinde tamamen doğal ortamlarda yetiştirdiği ürünler Yeryüzü Pazarımızda tüketici ile buluştu.
Etkinliğimiz, Şile Köylüsünün ürünleriyle tezgahları hazırlamasıyla başladı.  Anılardaki lezzet ve kokuyu yaşatmak için düzenlenmiş olan etkinliğimize yerel ve ulusal basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda hemşehrimiz katıldı
Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu yeryüzü Pazarı esnafımızı ziyaret ederek;’’ Böyle etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini’’ söyledi. Yerel ve ulusal basına açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu:’’Tüm dünyada insanlar artık doğal ve kaliteli beslenmenin önemini kavradı ve bu alanda ciddi yatırımlara başladı. Biz de Slow Food ilkeleri çerçevesinde mevsiminde, yöresel ve geleceğe dönük metodlarla tarım yapıyoruz. Üretimlerimizi ulaşılabilir fiyatlarla pazarımızda  doğal ürün sevenler ile buluşturuyoruz.  Hem sağlıklı besleniyor hem kazanıyor hem de topluma da faydalı oluyoruz. İstanbul’un arka bahçesiyiz ve marjinal değeri daha verimli bir şekilde yaşatacağız.’’ dedi.
Toprak Ana Günü etkinliğimizde Şile Köylüsü Yeryüzü Pazarımızda etkinliğe katılan vatandaşlara ‘’Öre Tatlısı’’ ve ‘’Balkabaklı Yöresel Çarşaf Böreği’’ ikramında bulunurken, müzik dinletisiyle birlikte etkinlikteki vatandaşlar keyifli alışveriş yaparak etkinliğin tadını çıkardı.
Toprak Ana Günü Etkinliğimize destek veren Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrencileri’nin hazırladığı “Balkabağı Çorbası” Yeryüzü Pazarımızda vatandaşlara ikram edildi.
Etkinliğe katılan vatandaşlarımız ‘’Böyle doğal ürünleri şehir merkezlerinde bulmak gerçekten çok güçleşti. Geleceğimiz için çocuklarımız için böylesi etkinliklerin daha fazla olmasını gerektiğini’’ söylediler.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.