2. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali Başlıyor

2. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali Başlıyor

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Esenyurt HalkDansları, Müzik ve Sanat Festivali başlıyor. 40 ülkeden dans grupları vezanaatkârların katılacağı festivalde Ceylan Ertem, Yeni Türkü ve Yüksek Sadakat’invereceği konserler ile Esenyurtlular 4 gün boyunca sanata doyacak.

Esenyurt Uluslararası Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivalibaşlıyor. 10-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olanfestivalde 40 ülkeden sahne alacak dans gruplarının yanı sıra uluslararasızanaatkârlar sokağı da kurulacak. Dört gün boyunca dünya kültürlerine ev sahipliğiyapacak olan festival, UNESCO ve Türkiye tarafından 2023 yılının “Âşık VeyselYılı’ olarak ilan edilmesi vesilesi ile Halk Ozanı Veysel Şatıroğlu’na adanacak.Âşık Veysel’in ünlü dizelerine atıfta bulunan ‘Dostlar bizi hatırlasın’ temasıile festivalde barış ve kardeşlik mesajları verilecek. Esenkent Mahallesi’ndekiRıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan festival, misafir gruplarınEsenyurt’un ayrı noktalarında yapacağı renkli gösterilerle tüm ilçeyeyayılacak. Kortej yürüyüşü, uluslararası halk dansları topluluklarınıngösterileri, Ceylan Ertem, Yeni Türkü ve Yüksek Sadakat konserleri ilevatandaşlar festivalde unutulmaz anlar yaşayacak. Festival, 10 Ağustos Perşembegünü yapılacak olan kortejin ardından açılış seremonisi ve sahne gösterileri ilebaşlayacak.

UluslararasıEl Sanatları Burada Sergilenecek

Festivalde bu yıl farklı olarak, uluslararası geleneksel elsanatları ürünlerinin sergileneceği Zanaatkârlar Sokağı kurulacak. 10 AğustosPerşembe günü 16.00’da Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’unEsenkent Akbatı AVM bahçesinde açılışını gerçekleştireceği Zanaatkârlar Sokağı,4 gün boyunca 15.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olacak. ZanaatkârlarSokağı’nda; Özbekistan, Kırım, Azerbaycan, Moldova, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya,Belarus, Finlandiya, Gürcistan, Macaristan ve Arnavutluk’tan olmak üzere 27uluslararası el sanatı ve 32 Anadolu el sanatının sergileneceği stantlar yeralacak.

Festival CoşkusuTüm Esenyurt’a Yayılacak

Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak gösterilerin yanısıra ilçenin 12 noktasında misafir grupların dans gösterisi sergilenecek.Gösteri programı şöyle gerçekleşecek; 11 Ağustos Cuma günü: saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı veBelediye Meydanı, 20.00’da Yunus Emre Parkı-Spor Parkı, saat 21.30’de AkbatıAVM Bahçesi ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı. 12Ağustos Cumartesi: 17.00’deCumhuriyet Meydanı ve Belediye Meydanı, 20.00’de Şehitler Parkı ve NecmettinErbakan Parkı, 21.30’da Marmara Park AVM Meydanı ve Gazi Osman Paşa Parkı.

2. UluslararasıEsenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nin Program Akışı

10 AğustosPerşembe

16.00 Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı Açılışı

Yer: Esenkent Akbatı Avm Bahçesi

18.30 Kortej / Papatya Cd.

Yer: Osmangazi Mh. (Kıraç)

19.30 Ana Kortej

Yer: Esenken Mh. Havana Park Önü

Tüm Ekipler; Bando Takımı, Belediye Başkanı ve Esenyurtlularlabirlikte kortej halinde etkinliğin yapılacağı Rıfat Ilgaz Açık HavaTiyatrosu’na yürüyecek.

20.15 Bando Konseri

Yer: Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

20.30 Festival Açılış Seremonisi

21.00 Unesco 2023 Âşık Veysel Yılı Anısına Konuk Ekiplerin ÖzelGösterisi

21.30 Uluslararası Halk Dansları Toplulukları Gösterisi

22.30 Özel Gösteri “Destanların Dansı”

Yer: Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

 

11 AğustosCuma

Uluslararası Halk Dansları Toplulukları Gösterisi

22.00 “Ceylan Ertem” Konseri

Yer: Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

 

12 AğustosCumartesi

17.00 Konser “Esenyurt Belediyesi THM Korosu”

20.00 Uluslararası Halk Dansları Toplulukları Gösterisi

22.00 “Yeni Türkü” Konseri

Yer: Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

 

13 AğustosPazar

20.00 Konuk Ülkeler Ödül Töreni

20.30 Uluslararası Halk Dansları Toplulukları Gösterisi

22.00 “Yüksek Sadakat” Konseri

Yer: Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

a7wej1evhnblr2gz5fxcbyo9.jpg

jzlpqwhr4ptv5f2wena0vdof.jpg

fym9fuw4zacbgtnu7oprhy8c.jpg

qoflqw2ghvIyp5dhcxpbae6z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.