20 FARKLI ÇOCUKLUK ANISI ŞİŞLİ’DE BULUŞTU

20 FARKLI ÇOCUKLUK ANISI ŞİŞLİ’DE BULUŞTU

Şişli Belediyesi, Paper Street Co. Yayınevi ve İsrail Başkonsolosluğu iş birliğiyle hayata geçirilen “Bana Hikâyeni Anlat” sergisi, 10 Ocak Pazartesi günü Nişantaşı Abdi İpekçi Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu.

Şişli Belediyesi, Paper Street Co. Yayınevi ve İsrail Başkonsolosluğu iş birliğiyle hayata geçirilen “Bana Hikâyeni Anlat” sergisi, 10 Ocak Pazartesi günü Nişantaşı Abdi İpekçi Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu. Açık hava sergisi, 31 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Çocukluğun birleştirici gücünden yola çıkarak 20 sanatçının çocukluk anılarına yer verdiği “Bana Hikâyeni Anlat” isimli katılımcı sanat projesinin sergisi, 10 Ocak Pazartesi günü Nişantaşı Abdi İpekçi Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Şefi Ehud Moshe Eitam ve Paper Street Co. yetkilileri de katılım gösterdi. Sergi, 31 Ocak Pazartesi gününe kadar açık kalacak.  

“ŞİŞLİ’DE FARKLI KÜLTÜRLER BİR ARADA NEFES ALABİLİYOR”

Açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “İsrail ve Türkiye’den 20 sanatçının çocukluk anılarını birbirleriyle paylaşmasıyla ve ardından resmetmesiyle hayat bulan bu çalışma pek çok açıdan çok kıymetli. Farklı kültür kodlarına rağmen, çocukluk anılarının her dilde, dinde ve ırkta aynı duyguları taşıması özünde insan olmanın önemine dikkat çekiyor. Bir arada barış içinde yaşayabilmenin aslında hiç de zor olmadığını da bir kez daha gözlemleme şansını bize sunuyor. Biz, Şişli’de bunu başarabildik. Farklı kültürlerin bir arada nefes aldığı ilçemiz, ortaklaşa yaşamın güzelliklerini de sunuyor. Bu anlamlı çalışmaya imza atan Türk ve İsrailli sanatçılarla, İsrail Başkonsolosluğu yetkilileri ve Paper Street Co ekibine teşekkür etmek istiyorum. Pandemi döneminde açık havada hayata geçirdiğimiz bu sergiye bütün sanatseverleri davet ediyorum” dedi.

“BU PROJENİN ŞİŞLİ’DE OLMASI ŞAŞIRTICI DEĞİL”

İsrail Konsolosluk Şefi Ehud Moshe Eitam da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bütün bu hikâyelerin bizi birleştirecek, İsrail ve Türkiye arasında ne kadar benzerlik olduğunu hatırlatacak potansiyeli var. Kültür işte budur ve bu yüzden Şişli Belediyesi ve İsrail Konsolosluğu bir araya geldi ve 10 çiftin hazırladığı bu özel kitapla ilk kez ‘kendi bölgesinde’ halka ulaştı. Bu projenin İstanbul semalarında ve Şişli'nin bu özel merkezi mekânında Türk ve İsrailliler tarafından gerçekleştirilmesi şaşırtıcı değildir; çünkü Şişli geçmişten günümüze birçok Yahudi için sıcak bir yuva, harika bir sinagog ile önemli bir yaratılış ve varoluş tarihi olmuştur.  Büyük bir ortak tarihin ve mirasın ayrılmaz bir parçası, burada bulunan herkes için bir gurur kaynağıdır.”

ÇOCUKLUK HATIRALARINI BİRBİRLERİYLE PAYLAŞTILAR

İstanbul’dan Paper Street Co. Yayınevi ve Tel Aviv’den Gnat Micro Press’in bir araya getirdiği 10 Türkiyeli, 10 İsrailli sanatçı birbirleriyle eşleştirildi. Partnerler kendi çocukluk hatıralarını birbirleriyle paylaştılar. Ardından her sanatçı, partnerinin hikâyesini kendi özgün diliyle resmetti. 

Etgar Keret’in prologu olduğu, Ayşe Zeynep Özbay’ın tasarımını yaptığı, Alican Kutlay’ın editöryel düzenlemesine imza attığı, Ayşe Zeynep Özbay, Elazar Zinvel, İpek Özbay ve Keren Katz tarafından kurgulanan sergide şu sanatçıların eserleri yer alıyor:

Ahu Akgün, Aya Talshir, Bora Aşık, Dror Cohen, Ecem Yüksel, Einav Vaisman, Gilad Seliktar, Gökçe İrten, Itzik Rennert, Jennifer İpekel, Keren Katz, Meltem Şahin, Mert Tugen, Michal Bonano, Roni Fahima, Sasha Zilberman, Selin Çınar, SENA, Shahar Kober ve Vardal Caniş.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.