2020 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

2020 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Ataşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi, İlçe Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kab..

Ataşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi, İlçe Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 17 Ekim 2019’da bütçe görüşmeleri kapsamında yapılan oylamada, gider bütçesi olarak 538 milyon Türk Lirası kabul edildi.  

Geçmiş yıllardaki eksikler hakkında önemli değerlendirmeler yapılarak bütçe hazırlandığını ifade eden Ataşahir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın refah ve huzuruna önem vererek yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz. İnsana ve çevreye önem veren, değişim ve gelişimi takip eden bir yönetim anlayışıyla hizmetlerimiz sürecek. Eğitimden sosyal yardımlaşmaya, sağlıktan kültüre, alt yapı çalışmalarından yeşil alanlar oluşturmaya kadar çeşitli alanlara öncelik verdik. Kaynakları etkin ve verimli kullanarak, israfa karşı olarak, tasarruf tedbirlerini elden bırakmadan projeler geliştirme ve uygulama sürecine dayalı bir bütçe oluşturulmuştur” dedi.     

Kabul edilen bütçenin hayırlı olmasını dileyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, doğru mesajlar vermeye özen gösterdiklerini ve doğru eleştirilere açık olduklarını belirtti. Başkan İlgezdi, “Ataşehir eğer bugün bir vizyona kavuşmuşsa, marka olmuşsa, herkesin yaşamak istediği bir yer olmuşsa bunda büyük emeklerimiz var. 2009 yılında belediyemiz kurulur kurulmaz 80 milyon borç ile başladı. Mahallelerimize; tesis, park, kültür merkezi kurabilmek için belediyemize ait yeterli yerler bulunmuyor” dedi.      

2020 yılı gider bütçesinde yer alan ödeneklerle, gelir bütçesinde yer alan gelirlerde denklik sağlandığı belirtilen kararnameyle; yurtiçinde meydana gelebilecek büyük yangın, sel, deprem, toprak kayması gibi afet ve olağanüstü hallerde; ayni veya nakdi yardım yapama ve protokol düzenleme için yetki verildi.


Kaynak: Ataşehir Belediyesi






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.