2022 yılı G1 Belmont Oaks ve Derby gerçekleştirildi

2022 yılı G1 Belmont Oaks ve Derby gerçekleştirildi

TSİ 23.06'da startı verilen Belmont Oaks'u bu yıl düzlük üzerindeki etkili atakları neticesinde Chad Brown'ın antrene ettiği McKulick (Frankel - Astrelle / Makfi) jokeyi Irad Ortiz Jr. idaresinde kazanmayı başardı.

G1 Belmont Oaks'u izlemek için tıklayınız.

2000 metre çim pistteki koşuda McKulick'in ardında ikinciliği Godolphin Ekürisi'ne ait, Avrupa'dan gelen isimlerden bir diğer Frankel temsilcisi With The Moonlight (Frankel - Sand Vixen / Dubawi) elde etti.

2020 yılı Tattersalls Ekim ayı Yearling Satışları'ndan yaklaşık 245 bin dolar bedelle alınan McKulick, kariyerine 8 Ağustos 2021 günü Saratoga'da kazanarak başladı. Geçen yıl ve bu yıl katıldığı Grup koşularda plaseler elde eden dişi tay, G1 Belmont Oaks ile birlikte 5. startında 2. birinciliğine uzanmış oldu. Bu galibiyetle birlikte McKulick babasının ABD'deki ilk Grup 1 galibi olurken, toplamda ise 9 farklı ülkede olmak üzere 24. G1 galibi temsilcisi olarak kayıtlara geçti.

Aynı gün koşulan G1 Belmont Derby'de ise bu yıl 3 yaşlı 12 tay birincilik mücadelesi verdi. 2000 metre çim pistteki koşuyu Kenneth McPeek'in antrene ettiği Classic Causeway (Giant's Causeway - Private World / Thunder Gulch) jokeyi Julien Leparoux ile kazanmayı başardı.

G1 Belmont Derby'i izlemek için tıklayınız.

2000 metre çim pistteki koşuda sürprize imza atarak kazanan Classic Causeway'in ardında ikinciliği Godolphin Ekürisi'ne ait, Avrupa'dan gelen isimlerden Nations Pride (Teofilo - Important Time / Oasis Dream) elde etti.

Yarış hayatına 4 Eylül 2021 günü Saratoga'da kazanarak başlayan Classic Causeway, 2 yaşlı olarak Grup koşularda plaseler elde etti. Bu yıl Tampa Bay'de 12 Şubat günü G3 Sam F. Davis Stakes ve 12 Mart günü ise G2 Tampa Bay Derby'den birinciliklerle ayrılarak sezona parlak bir başlangıç yapan tay, G1 Florida ve G1 Kentucky Derby'deki 11.liklerinin ardında son startında G3 Ohio Derby'de 3. olmuştu. Çim pistte ilk kez G1 Belmont Derby için çıkan ve kazanan safkan, 9. startında 3'ü Grup koşu olmak üzere 4. galibiyetine imza atmış oldu. Babası unutulmaz aygır Giant's Causeway'in son jenerasyonunda 3 yavrusundan biri olan Classic Causeway, ilk G1 birinciliğine ulaştı. Giant's Causeway'in diğer temsilcilerinden Giant Game'in de ABD'de G1 koşu plasesi bulunuyordu.

 

kix5rqaz4oh82Inje0nlevq3.jpg

wIj340vxhzbboz56fupcsfi9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.