2023 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

2023 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

Pendik Belediye Meclisi, 2023 Yılı Bütçesi Performans Programını Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.2023 yılı bütçesi2 milyar 200 milyon TL olarak mecliste kabul edildi. İstanbul’da 39 ilçe arasında en fazla yatırım yapan ilçeler arasında öncü olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik Belediyesi olarak yatırımlarda İstanbul’da belediyeler arasında öncülerdeniz, %40’lardayız yatırımlarımızda. Bütçemizi açık ve net şekilde hazırladık. İnşallah bu bütçeyle 2023 yılını hem sosyal belediyecilik anlayışı hem de yatırımlarımızla layıkıyla değerlendireceğiz.” dedi.

“Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini gerçekleştiriyoruz”

Hem performans hem de bütçe hedeflerini paylaşan Başkan Ahmet Cin, ilçe genelindeki imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Ahmet Cin: “İmar ve kentsel dönüşümle alakalı çok ciddi çalışmalarımız var. Şuan ilçemizde çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi içerisindeyiz, birçok yerde, Ertuğrulgazi’den Kemiklidere’ye, Orta Mahalle’ye, imar planlama hususunda %95’lik kısımdayız. Göreve geldiğimiz zaman teknik toplantıda bu konuyu çözmeliyiz demiştik, büyük gayret göstereceğiz demiştik. Gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Pendik’te yeşil alanlar genişliyor

Meclis toplantısında çevre düzenleme çalışmalarını vurgulayan Başkan Ahmet Cin: “Metro istasyonlarının açılışını da gerçekleştirdik. Yeni açılan metro istasyonlarında meydan çalışmalarımız oldu, Kurtköy’e geniş bir meydan kazandırdık. Vatandaşlarımız için meydanlarımızda yeşil alan, oturma grupları, mescit, büfeler ve geniş kapasiteli otopark yaptık.” dedi. Bunun yanı sıra yapılan diğer çevre düzenlemelerinden bahseden Başkan Ahmet Cin: ”Çevre konusunda yeşillendirme ve restorasyon çalışmalarımız var. Vatandaşları bilinçlerdirmek adına süreklipanolar, akıllı konteynerlar ve atık merkezi gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bisiklet yolumuzu yine genişlettik. ” diyerek yeni projelerden de bahsetti.

“Gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışmaya devam ediyoruz”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bütçe konuşmasında gençler ve çocuklar için yapılan sportif, sanatsal, kültürel ve eğitici hizmetlerden de bahsetti. Başkan Ahmet Cin, geleneksel olarak yapılan Kahve Festivali’nden Robot Festivali’ne birçok etkinliğe değindi. Yaptığı konuşmada gençlere ve çocuklara hizmet adına yapılan yatırımlardan bahsederken “Gençlerimiz için geçen sene yaptığımız gibi bu sene de destekte bulunduk.Üniversiteye yeni geçen,ilk defa kazanmış gençlerimiz başvurdu,süreçler tamamlandı.Hesaplara 2 Bin Tl destekleri yatmaya başladı.Bunun yanı sıra ilçe genelinde belirlenen okullarda basketbol sahası yapıyoruz, 20 tane yeni düzenleme var. Bunların dışında çocuklarımız ve gençlerimiz izin festivaller, konserler, Gençlik Kampı hizmetleri ve eğitimlerimiz devam ediyor, her zaman. Bu yıl Masal Parkı’nı açtık, çocuklarımıza sözümüz vardı. Şimdi hafta sonları daha çok sirkülasyon olacak.” şeklinde konuştu.

 

gympr5n19zayksI0ok8dt3cf.jpg

15vs2zmrpq4g68dyj9gc3ayp.jpg

osfgrpdmkblaiefa8nxx9cbs.jpg

csxzpr3tlyjqhma1v5sg2yne.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.