2025 yılı Nimet Üyken Basın Ödülleri sahiplerini buldu
Gecenin açılış konuşmasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması'nın Seçici Kurul Temsilcilerinden Yüksel Göktürk gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Üyemiz Göktürk'ün konuşması şöyle oldu; "Değerli basın mensupları, Saygıdeğer konuklar, Türkiye Jokey Kulübümüz tarafından geleneksel olarak düzenlenen 2025 Yılı Nimet Üyken Basın Ödülleri törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Yüksel Göktürk - Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi
Ülkemiz atçılığının, yetiştiriciliğinin ve atçılık kültürümüzün tanıtılmasına değerli katkılar sunan kıymetli basın mensuplarımıza, yarışmamıza gösterdikleri ilgi ve katılımları için teşekkür ediyorum.
Yarışmaya katılan eserler; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, At Yarışı Yazarları Derneği ve Türkiye Jokey Kulübümüzün değerli temsilcilerinden oluşan Seçici Kurulumuz tarafından titizlikle değerlendirildi. Bu vesileyle, değerlendirme sürecine katkı sunan tüm Seçici Kurul üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum.
Bu akşam ödül almaya hak kazanan tüm basın mensuplarımızı gönülden kutluyor; başarılarının artarak devam etmesini ve ülkemiz atçılığına yönelik değerli çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum.
Sözlerime son verirken, Kulübümüzün Onursal Üyesi, değerli büyüğümüz ve duayen at yarışı yazarı merhum Nimet Üyken Ağabeyimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.
Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor; ödül alan tüm basın mensuplarımızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum".
Ulusal Yazılı Medya (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Haber Dalı
"Geleceğin jokeyleri hipodromlarda at koşturmak için zorlu eğitimden geçiyor"
Adlı eseriyle ödülün sahipleri Anadolu Ajansı'ndan
Başak Akbulut Yazar - Muhammed Furkan Dursun
Eser sahiplerine ödüllerini, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur
Gülerce takdim etti.
Ulusal Yazılı Medya (Gazeteler/Dergiler/Ajanslar) / Röportaj, Araştırma
İnceleme Dalı
"Gazi'de bir kısmet vardır" adlı eseriyle ödülün sahibi
Hürriyet Gazetesi'nden
Zeynep Bilgehan
Ödülü Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi S. Selman Taşbek verdi.
Ulusal Yazılı Medya (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Köşe yazısı, Yorum, Makale Dalı
Köşe Yazısı Kategorisinde
"Ascot'ta da, Gazi''de de At koştu baht kazandı" adlı eseriyle ödülün sahibi
Dünya Gazetesi Plus Eki'nden
İpek Yezdani
Ödülü Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Yüksel Göktürk takdim etti.
Yorum Kategorisinde
"Bir Ulusun heyecanı: GAZİ KOŞUSU" adlı eseriyle ödülün sahibi
Bosphorse Dergisi'nden
Yener Girişken
Eser sahibi adına Bosphorse Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Marangoz'a ödülü, Asli Üyemiz ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Orhan Sinanoğlu verdi.
Ulusal Yazılı Medya (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Sayfa düzen Dalıi
"Gazi'de dalyaya bir kala CUTHA" adlı eseriyle ödülün sahibi
Cumhuriyet Gazetesi'nden
Ersin Öztekin
Ödülü Asli Üyemiz ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Levent Dilmaç takdim etti.
Ulusal Yazılı Medya (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Fotoğraf ve Karikatür Dalı
"Geleceğin jokeyleri hipodromlarda at koşturmak için zorlu eğitimden geçiyor" adlı eseriyle (1 nolu Fotosu ile)
Anadolu Ajansı'ndan
Şebnem Coşkun
Ödülü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi İhsan Yılmaz takdim etti.
Ulusal Görsel Medya (Televizyonlar - Ajanslar) / Haber, Program, Röportaj Dalı
Haber Kategorisinde
"Jokey Okulu" adlı eseriyle ödülün sahibi
ATV Haber'den
Yasemin Karapınar
Eser sahibi adına ATV Haber Editörü Oğuzcan Yazar'a ödülü, Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Topçu verdi.
Program Kategorisinde
"Damla ile Kulvar Dışı" adlı eseriyle ödülün sahibi
CNN Turk'ten
Damla Uğurtürk
Ödülü At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Reşat Yurday Köstem verdi.
Röportaj Kategorisinde
"99. Gazi Koşusu'nu Cutha kazandı" adlı eseriyle ödülün sahibi
İhlas Haber Ajansı'ndan
İsmail Yasin AKÇIN
Ödülü Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi S. Selman Taşbek takdim etti.
Dijital Medya (İnternet Siteleri - e-dergiler) / Haber, Röportaj
"Tutku, Dörtnala Aşk" adlı eseriyle ödülün sahibi
Yarıştayız YouTube Kanalı'ndan
Halil Köse
Ödülü Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Yüksel Göktürk takdim etti.
Yerel Medya (Haber) Dalı
"Nala Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Koşusu İçin Ankara'ya Götürüldü" adlı eseriyle ödülün sahibi Kanal 23 TV'den
Ceylan Ağar
Ödülü Asli Üyemiz ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Orhan Sinanoğlu takdim etti.
"Yarış Atı aldım / Hipodrom Günlükleri" adlı eseriyle
Nimet Üyken Özel Ödülünün sahibi
Yarıştayız YouTube Kanalı'ndan
Mirza Yıldız
Ödülü Asli Üyemiz ve 2025 yılı Nimet Üyken Basın Yarışması Seçici Kurul Temsilcisi Levent Dilmaç takdim etti.
Törende ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İhsan Yılmaz, Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Topçu ve At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı Reşat Yurday Köstem'e katkılarından dolayı Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce tarafından birer ödül takdim edildi.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
















Kaynak:İSTANBUL SES


