220 Sporcu Satrançta Şampiyonluk İçin Yarıştı

220 Sporcu Satrançta Şampiyonluk İçin Yarıştı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, öğrencilere satrancı sevdirmek ve onları zeka oyunlarına yönlendirmek için “Okullar Arası Satranç Turnuvası” düzenledi. Turnuvanın sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Gaziosmanpaşa Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen turnuvaya 40 okuldan toplamda 220 sporcu katıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen turnuva, zorlu müsabakalara sahne oldu. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen turnuvanın sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Ayrıca turnuvada tüm sporculara katılım madalyası verildi.

Turnuvaya katılan sporculardan Ada Seyrek, “Çok mutluyum. Son maça kadar geldim. İlk başlarda kaybediyordum ama pes etmedim. En sonunda çok güzel bir galibiyet aldım. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Minik sporculardan Mina Esen ise, “Çok heyecanlandım. Kaçıncı olacağımı merak ediyordum. Önemli olan kazanmak ya da kaybetmek değildi, önemli olan eğlenmekti. Çabaladık ve 3’üncü olduk” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.