243. Epsom Derby’de zafere Desert Crown ulaştı

243. Epsom Derby’de zafere Desert Crown ulaştı

243. Epsom Derby’i izlemek için tıklayınız.

Sonucu merakla beklenen derbi 2400 metre mesafe üzerinden, 3 yaşlı 17 İngiliz tayının katılımıyla koşuldu. Düzlük üzerinde dış kulvardan yaptığı atakları neticesinde galibiyete ulaşan Desert Crown’ın ardında, Hoo Ya Mal (Territories – Sensationally / Montjeu) ikinci olurken, Westover (Frankel – Mirabilis / Lear Fan) üçüncü, Masakela (El Kabeir – Lady’s Purse / Doyen) ise dördüncü oldu.

Geçen yıl Kasım ayında Nottingham’da kazanarak kariyerine başlayan Desert Crown, 2 yaşlılığındaki tek yarışın ardından sezona 190 gün aradan sonra bu yıl 12 Mayıs günü katıldığı G2 Dante Stakes ile başladı. Dante Stakes’i de zorlanmadan kazanan ve Derby’e favori olarak gelen safkan, Derby zaferiyle birlikte kariyerinin 3. startında da geçilmezliğini sürdürmüş oldu.

76 yaşındaki usta antrenör Sir Michael Stoute, Shergar (1981), Shahrastani (1986), Kris Kin (2003), North Light (2004), Workforce’dan (2010) sonra Desert Crown ile birlikte 6. Derby zaferine ulaşırken, henüz 2. kez Derby’de at binen Richard Kingscote ise ilk Derby birinciliğini elde etti.

 

cdfoppsIrgktcijjo1ymvmza.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.