25. TROYA KÜLTÜR-SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

25. TROYA KÜLTÜR-SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

25. Troya Kültür-Sanat ödülleri Bakırköy’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Bakırköy Bele..

25. Troya Kültür-Sanat ödülleri Bakırköy’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 25. Troya Kültür-Sanat Ödülleri, Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Ulusal kültürümüzü koruma ve yaşatma amacıyla kurulan Troya Folklor Araştırmaları Derneği, uğraşlarını ve başarılarını çeşitli alanlarda sergileyerek çağdaş, demokratik ve laik; bilim insanı, sanatçı ve kurumlara 25 yıldır ödül veriyor.

Sinema ve tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer ve Ender Yiğit'in sunduğu gecede, 12 farklı kategorideki ödüller sahiplerini bulurken Troya Folklor Araştırmaları Derneği'nin halk oyunları ekibi, halk müziği ve seyirlik grubu da, Bakırköylü Sanatçılar Derneği ve Ödül Komitesi Başkanı İlhan Gülek'in hazırladığı "Madenin Türküsü" adlı gösteriyle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sanatçı ve akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, ev sahibi Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu törenin ilk ödülü olan Atatürkçülük Ödülünü Yazar Sinan Meydan’a verdi. Kerimoğlu, yaptığı konuşmada “Kültür ve Sanatın Başkenti Bakırköy’de böyle bir geceye katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde eğilmeyen, bükülmeyen, Atatürkçü, Cumhuriyetçi yazarlara, akademisyenlere, aydınlara ihtiyacımız var. Bilimsel belgelere dayalı, hiçbir görüşe yandaş olmadan hazırladığı ‘Yüzyılın Lideri’ adlı kitabından dolayı kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Atatürkçülük Ödülü’nü alan Sinan Meydan, “Çare Atatürk’tür, gelecek Atatürk’tür. Atatürkçülük Ödülü’nün ne anlama geldiğini biliyor, bu yolda üstlendiğim sorumluluğun bilinciyle bu ödülü Çanakkale’den Afrin’e tüm gazilerimiz ve şehitlerimiz adına alıyorum.” dedi.

Çok sayıda halk oyunuyla beraber, halk kültüründen örneklerin sunulduğu gecede, değerlendirme sonucu ödüle değer bulunanlar şöyle oldu:

ATATÜRKÇÜLÜK                             : SİNAN MEYDAN

ÇAĞDAŞ HALK MÜZİĞİ                 : NURETTİN RENÇBER

EDEBİYAT                                           : İHSAN OKTAY ANAR – SEL YAYINCILIK

FOTOĞRAF                                        : ŞEVKET ŞAHİNTAŞ

HALK MÜZİĞİ                                   : EKREM ÇELEBİ

ŞİİR                                                       : EGEMEN BERKÖZ

PLATİK SANATLAR                          : MUHSİN KUT

HALK OYUNLARI                              : ADNAN BAYDİLİ

P.N. BORATAV HALKBİLİMİ        : NAİL TAN

SİNEMA                                              : GÜLSE BİRSEL- GÖKSEL ARSOY

TİYATRO                                             : GÜLRİZ SURURİ

TROYA ÖZEL ÖDÜLÜ                      : YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ


Kaynak: İstanbulses/ Bakırköy














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.