28 Suriyeli Daha Esenyurt’tan Ülkelerine Döndü

28 Suriyeli Daha Esenyurt’tan Ülkelerine Döndü

Başkan Bozkurt: Temennimiz, Herkesin Kendi Memleketinde Mutlu, Huzurlu Yaşaması

 

Esenyurt’tan ülkelerinedönüş yapan Suriyelilere 28 kişi daha eklendi. Suriyelileri uğurlamaya gelenEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, herkesin kendi memleketindemutlu ve huzurlu olacağını belirterek “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonukapsamında gönderimlerin devam edeceğini söyledi.

EsenyurtBelediyesi’nin “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonuyla 28 Suriyeli dahamemleketlerine döndü. Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesieski binası önünden Kilis Öncüpınar ve Hatay Yayladağı Sınır Kapısı’na doğrubir yola çıktı. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler, güvenli bölgelerdenülkelerine ulaştırılacak. Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yaklaşık3 bin 400 kişiyi bizim dönemimizde memleketlerine geri gönderdik. Bu süreçdevam edecek. Biz, insanların kendi memleketinde daha huzurlu ve mutluolacağını düşünüyoruz. Hem onların huzuru, mutluluğu için hem buradakivatandaşlarımızın kendi semtlerinde daha mutlu yaşamaları için çalışmamız devamedecek” dedi.

 

Temennimiz, Herkesin Kendi Memleketinde Mutlu, Huzurlu Yaşaması”

 

Herkesin kendimemleketinde mutlu olacağını ifade eden Başkan Bozkurt şunları ekledi:“Esenyurt’ta çokça yabancı uyruklu konuğumuz var. Tabii bunların büyük birbölümü Suriyeli vatandaşlar. Oradaki koşullar düzeldikçe geriye dönmekisteyenlerin sayısı artıyor. Biz de bunu hızlandırmak için aracılık ediyoruz.Bizim yaptığımız işlem şu; dışarıdan gelen yabancı uyruklu vatandaşlarlairtibata geçiyoruz. Gitmek isteyenlerin, onlar adına işlemlerini yapıyoruz.Araç tahsisini yapıyoruz ve araçtaki iaşe, gıda ne ihtiyaç varsa karşılıyoruz.Kendilerini sınıra kadar bırakıyoruz. Onlar da gittikten sonra 5 yıl dönmemeyitaahhüt ediyorlar. Temennimiz, herkesin kendi memleketinde mutlu, huzurluyaşaması. Orada savaş varken insanları çok fazla zorlamak iyi olmaz ama bölgeistikrara kavuştuğunda biz vatandaşların tümünün olmasa bile önemli bir bölümününgideceğini varsayıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da temennisi bu yönde. Gitmekisteyen ne kadar fazla olursa bizim için o kadar iyi olur” diye konuştu.

 

“Savaş Bittiğinde Herkes Gidecek”

 

Eşini ve çocuklarınıSuriye’ye uğurlayan Mahmoud Alyounus, savaş bittiğinde herkesin Suriye’yedöneceğini söyleyerek şunları ekledi: “Herkesten Allah razı olsun, bize kapıaçtılar, içeri aldılar. Buraya geldik, herkes kardeşimiz oldu, arkadaşımızoldu. Burada mutluyum. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah savaş bittiğindeherkes gidecek, kimse kalmayacak ama biz burada 2020’den sonra biz çok sıkıntıyaşadık. İki yıl oldu, çocuğuma hâlâ kimlik vermediler. Şimdi Suriye’yegönderiyorum, ispat istiyorlar. Benim çocuğum hasta oldu, sekiz tane özelhastane kabul etmedi sigorta olmadığı için. Hepsi çok para istiyor. Şimdi birazçalışıp, para toparlayıp göndereceğim.”

 

“Herkesin Kalbinde Ülkesi Var”

 

Türkiyevatandaşlarıyla yıllardır kardeş gibi yaşadıklarını ifade eden Hasan Bekir,“2014 yılında Türkiye’ye geldim. Herkesten Allah razı olsun, kaç senedir buradakardeş gibi yaşıyoruz ama her şeyin sonu var. Dönmemiz lazım. Herkesin kalbindeülkesi var. Burada özleyeceğim çok insan var ama gitmemiz gerekiyor. Oradababam vefat etti, annemin yanına gidiyorum. Başka belediyeler böyle uygulamalaryapmıyor. Esenyurt Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi. Halid Dingilise şöyle konuştu: “Dokuz yıldır Türkiye’deyim. Türkiye’yi seviyorum, gitmekistemiyorum ama hayat zor olduğu için gideceğim. Esenyurt Belediyesi’nden Allahrazı olsun.”

qnwkty5o0dztewxigro2b8px.jpg

fwvoisIfljdxsu4pr386m1kt.jpg

p6ze4jzfcrlmf7wvoptogbmI.jpg

vmsikwm1pxe08bthj7rafd5o.jpg

fgdwoxxiakceatwyh0jrpds4.jpg

szkamvd1jsrg5xqcu20bpkv6.jpg

8mlsrlganfw9nkI0zuvdbhit.jpg

ro0lypoyv132pmwskas7gzuq.jpg

acycwvmlef9ngh5ahbeso8l2.jpg

sc3wrkqnqdcudfehv01w7eap.jpg

ig6s75qhhgl0aoupy3wtjxu9.jpg

kbc5vigernulzf6yej2mftwm.jpg

ohuj0cwl87rwkotpbyfm5lv6.jpg

z3tphmkr9t1qvIqjd8wldfce.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.