29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk Anıtı Açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk Anıtı Açıldı

Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümüetkinlikleri kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, 29 Ekim CumhuriyetBayramı’nda, bir süre önce hizmete giren Göl Mahallesi Bulvarı Kavşağı’ndaAtatürk Anıtı’nın açılışı yapıldı.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapımı hızla gerçekleştirilenheykelin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapmanın gururunuyaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin100. Yılı kutlamalarını yoğun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten BaşkanZeydan Karalar, Adanalıların Cumhuriyete gönülden, büyük bir sevdayla bağlıolduklarını ifade ederek, Cumhuriyeti en iyi şekilde kutlamanın Adanalıyadüştüğünü söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Adana kurtuluşa ilham veren kentolması hasebiyle ve Kurtuluş Mücadelesi’nde ilk zaferin kazanıldığı kent olmasınedeniyle özel bir coğrafyadır” dedi. 

Ülke genelindeen coşkulu, en yaygın ve en kapsamlı Cumhuriyet kutlamalarının Adana’dagerçekleştirildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, 9 Kasım’da Prof. Dr. İlberOrtaylı’nın Adanalılarla buluşacağını hatırlattı.

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin önemli açılış ve hizmetlerinin, 29 Ekim’in ardındanart arda Adanalılarla buluşturulacağını da kaydeden Başkan Zeydan Karalar, TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hakkının aslaödenemeyeceğini vurguladı.

Açılışı yapılanAtatürk Anıtı; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa KemalAtatürk’ün , TBMM önünde ölümsüzleşen bir anından esinlenerek yapıldı.Paslanmaz çelikten, 195 adet dilimlenmiş çelik plakanın birleştirilmesiyleoluşturulan eser 195 cm yüksekliğinde, 1300 kg ağırlığında.

 

go4zf6Iwdlz1dora9tsncqbh.jpg

w9pll1Iekdkgrhcos6sy7pfg.jpg

zg0hfqebujr5xlvlfkxc43bw.jpg

vzlyicdurgsopxluvkabo5j3.jpg

e6uoj54qqptkxsrgdfpsaivl.jpg

4tlwezwaqyxmhtvuo5seas6d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.